Ювентус вече спечели Серия "А" и Купата на Италия, което означава, че само Реал Мадрид е между тях и историята. "Бианконерите" могат да станат едва 8-ият отбор, който печели требъл с купата от Шампионска лига във витрината. Любопитното е, че 4 от тях са в последните 9 издания на турнира. Скудетото и Копа Италия са вече в чантата, а всички очи сега са насочени към Кардиф. Постигне ли успех, Ювентус ще запише своята най-величествена кампания в историята. Ето останалите 7 отбора, които са записвали требъл. Не търсете, сред тях няма да намерите името на Реал Мадрид.

Селтик (1966/67)

Първата европейска купа за Великобритания бе осигурена от играчи, родени в рамките ма 50 км от "Селтик парк". Този факт остава в сянката на славния успех във финала срещу италианския Интер с 2:1. Същата година детелините на Джок Щайн печелят местното първенство и купата

Аякс (1971/72)

Интер също беше съперник на Аякс във финала след 5 години. "Нерадзурите" нямаха отговор на "Тоталния футбол" на амстердамския гранд, а Йохан Кройф се отчете с 2 гола за 2:0, което подпечата требьла на холандците.

ПСВ (1987/88)

През първия сезон на Гуус Хидинк начело на ПСВ тимът спечели Ередивизие, но триумфите в Купата на Холандия и КЕШ дойдоха доста по-трудно – решени чрез продължения и дузпи съответно. Петима играчи от отбора спечелиха и златото на Европейското първенство през същата година.

Манчестър Юн (1998/99)

Възпитаниците на сър Алекс преодоляха няколко тежки препятствия по чутовен начин, за да спечелят требъл. Юнайтед взе титлата във ВЛ в последния ден, беше на дузпа разстояние от това да напусне ФА кьп в 1/2-финалите, а до края на редовното време губеше от Байерн в ШЛ. В крайна сметка "червените дяволи" пометоха всичко по пътя си.

Барселона (2008/09)

Каталунците, водени от Гуардиола, разбиха Атлетик Б с 4:1 във финала за Купата на Краля, унизиха Реал с 6:2, за да спечелят Примера, а без много усилия преодоляха и Юнайтед, за да запишат знаменит требъл. "Ние не сме най-добрият отбор в историята. Но изиграхме най-добрият сезон в историята", коментира Пеп.

Интер (2009/10)

Загубилият при требълите на Селтик и Аякс Интер, се озова от другата страна на монетата. Диего Милито бе звездата на шоуто, разписвайки се в последния ден на Серия "А", вкарвайки единственото попадение във финала за Купата на Италия и отбелязвайки двата гола за успеха на момчетата на Мауриноо над Байерн в ШЛ.

Байерн (2012/13)

След края на кампанията Байерн бе тъжен от напускането на Юп Хайнкес, но не и Борусия Дортмунд. "Жълто-черните" завършиха втори в Бундеслигата след мюнхенския колос и загубиха финалите в Купата на Германия и ШЛ именно от тях.

Барселона (2014/15)

Първият мандат на Меси, Неймар и Суарес заедно на терена завърши с требъл. Втори в историята на Барса, това е и единственият отбор с подобно постижение.

Материал на УЕФА, превод на в-к "Тема спорт