Ботев Пловдив е на път да достигне до първия си финал за Купата на България от 1995 година насам, след като в първия 1/2-финален сблъсък тимът се наложи с 3:1 над Локомотив София на свой терен.

Доста интересно е да се отбележи, че преди 19 години пловдивчани играха финал за купата именно срещу столичните "Железничари", но загубиха с 0:2. 

"Канарчетата" не блеснаха с много силно представяне, но все пак владееха инициативата и заслужено стигнаха до успеха.

Първото  попадение бе дело на Феребори Доре в 38-ата минута, като минута преди края на полувремето той вкара и втори гол, който бе несправедливо отменен. Съдийското решение бе засада, но такава в ситуацията изобщо нямаше. 

За 2:0 точен бе Педро в 72-ата минута. Домакините стигнаха до класически резултат след автогол на Бранеков в 85-ата минута. В основата и на трите гола за Ботев бе Юнес Хамза, който асистира за първите две попадения, а и практически и за автогола. Локо вкара почетен гол чрез Иванов в 88-ата минута.
 



Срещата започна активно за домакините и в 11-ата минута Иршак намери Доре на добра позиция, но нападателят се забави с удара, като в крайна сметка Ранджелович направи решаващ шпагат и изчисти топката в корнер.

Няколко минути след това Куртеан центрира в наказателното поле, където Анисе засече топката с глава, но Митрев направи страхотно спасяване и изби топката.

Гостите обаче също отговориха с удар и в 25-ата минута Трифонов отправи воле към вратата на Стаховяк, но ударът му бе неточен.

След няколко не толкова интересни минути Вандер стреля в 34-ата минута от дистанция, но и неговият удар бе неточен.

Все пак Ботев откри резултата след по-активната си игра от началото на мача, след попадение на Доре в 38-ата минута.

Вандер видя Хамза, който с едно докосване продължи към своя съотборник, а африканецът финтира хитро Бранеков и със силен удар прати топката във вратата на Митрев.

В 44-ата минута Доре отбеляза втори гол във вратата на "Железничарите", но голът бе отменен заради несъществуваща засада и така отборът на Ботев остана сериозно ощетен от грешно съдийско решение.

В самия край на полувремето все пак "Канарите" имаха прекрасен шанс за гол, но насочената от Хамза топка към долния ляв ъгъл бе избита от Митрев.

След почивката темпото на игра не бе особено високо. В 50-ата минута Том опита с далечен удар да изненада Стаховяк и да го прехвърли, но топката мина над далечната греда.

В 54-ата минута Локо имаше шанс да вкара. Илиев видя Трифонов на добра позиция за стрелба, но бившият футболист на ЦСКА отправи доста лек удар, който попадна право в ръцете на вратаря.

Ботев също имаше положение за гол, но в 60-ата минута Хамза не успя да отправи хубав удар, като улавянето на топката не представляваше проблем за Митрев.

Пет минути след това Маркиньос отправи много хубав удар от фаул, но Стаховяк излезе и боксира топката.

Интригата в този мач бе убита след гол на Педро в 72-ата минута с който резултатът бе удвоен в полза на Ботев.

Хамза видя своя съотборник, който бе оставен непокрит в наказателното поле, и холандецът с воле вкара топката във вратата на Митрев.

Няколко минути след това Хамза бе изведен сам срещу вратаря, но пропусна страхотна възможност и прати топката в аут. В 85-ата минута обаче тунизиецът бе в основата и на третия гол на своя отбор. След негово центриране Бранеков засече топката в собствената си врата.

Три минути след това Иво Иванов след прекрасна солова акция и нисък удар от границата на наказателното поле препарира Стаховяк и оформи крайното 3:1.

БОТЕВ - ЛОКО СФ 3:1
1:0 Доре 38'
2:0 Педро 72'
3:0 Бранеков 85' автогол
3:1 Иванов 88;

БОТЕВ: Стаховяк, Христов, Лукин, Спрокел, Минев, Иршак, Анисе, Куртеан (55 - Огнянов), Вандер (69 - Педро), Доре, Хамза 

ЛОКО СФ: Митрев, Ранджелович, Бранеков, Хаджиев, Трифонов, Иванов, Генов (80 - Писаров), Том, Илиев, Елтон, Маркиньос