Лудогорец успя да запише втори златен дубъл в историята си, след като спечели финала за Купата на България срещу Ботев с 1:0.

Двата тима се изправиха един срещу друг на стадион "Лазур" в Бургас, а мачът се превърна в истински футболен празник.

Единственото попадение падна в 58-ата минута и бе дело на Роман Безяк, който с топовен удар матира противниковия вратар. Словенецът обаче напусна принудително терена малко по-късно заради контузия

Заради феновете на Ботев мачът бе прекъснат след час игра, тъй като факлите запалиха рекламните пана и се наложи пожарната да влиза на терена. Срещата бе прекъсната и в самия край, след като феновете на пловдивчани нахлуха на терена, но все пак футболистите на "Канарчетата" се намесиха и това позволи да се доиграят последните секунди. Сумарно срещата бе прекъсвана за около 30 минути.

Това е втори трофей от Купата на България във витрината на разградчани, след като тимът го спечели и преди две години. Именно от тогава датира първия "златен" дубъл.

Пловдивчани останаха с човек по-малко в продължението, след като Вандер бе изгонен с директен червен картон след груб фаул срещу Мишо Александров.
 



Срещата започна с няколко минути закъснение, за да бъдат изчистени лентите, хвърлени на терена от феновете на Ботев.

През първите минути обаче головите положения липсваха. Първото по-нтересно положение в мача се откри в 12-ата минута, след като Христов центрира остро, но Владо Стоянов съумя да боксира топката.

Секунди след това последва ново центриране, което обаче не доведе до нищо интересно.

В 14-ата минута Стаховяк бе принуден да играе с глава извън наказателното си поле, но разградчани не се възползваха от ситуацията.

Минута по-късно Мисиджан отправи удар към вратата на противника, но топката попадна право в ръцете на Стаховяк.

През следващите минути темпото на игра не бе особено високо и не се стигна до интересни ситуации пред двете врати.

В 31-ата минута Иршак опита своя специалитет - удар от дистанция, но топката премина извън пределите на вратата.

Няколко минути след това Куртеан нахлу опасно в наказателното поле на Лудогорец, но Терзиев успя да избие топката от краката му.

След почивката Лудогорец започна малко по-активно. В 48-ата минута Мишо Александров центрира в наказателното поле, но след рикошет топката попадна в ръцете на Стаховяк.

В 54-ата минута пък Безяк отправи силен удар от дистанция, но прати топката високо над напречната греда.

Класата на разградчани си каза обаче думата и те откриха резултата с гол именно на Безяк в 58-ата минута.

След центриране от корнер отбраната на Ботев не се ориентира добре в ситуацията и топката попадна в словенеца, който със силен удар матира Стаховяк

Двубоят обаче бе спрян пет минути след това, заради хвърлените факли по терена. Някои от факлите попаднаха върху рекламните пана, които започнаха да горят, и се наложи пожарна да влиза на терена, за да гаси паната. Това бе действие от страна на феновете на Ботев.

В крайна сметка играта бе подновена след 18-минутно прекъсване.

Малко след подновяването на играта Ешпиньо отправи удар, който излезе в аут, след като топката премина над горната греда.

В 84-ата минута Хамза опита удар от движение, който обаче не намери очертанията на вратата. Maлко след това една изчистена топка изведе Безяк сам срещу Стаховяк, но Христов успя да го настигне и да му попречи да ненесе добър удар.

В продължението Ботев остана с човек по-малко, след като Вандер получи директен червен картон заради груб фаул срещу Мишо Александров.

В последните секунди на продължението огражденията пред Сектор "В" паднаха и фенове на Ботев нахлуха на терена и така прекъснаха финала. Имаше и хвърлени седалки. Играчите на Ботев обаче ги убедиха да се върнат на трибуните и така мачът се доигра.

БОТЕВ - ЛУДОГОРЕЦ 0:1
0:1 Безяк 58'

БОТЕВ: Стаховяк, Христов, Лукин, Спрокел, В. Минев, Иршак, Анисе, Огнянов (74 - Вандер), Куртеан (61 - Педро), Хамза, Доре (86 - Цветков)

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Й. Минев, Терзиев, Моци, Кайсара, Дяков, Ешпиньо, Марселиньо (86 - Златински), Мисиджан (71 - Мисиджан), М. Александров, Безяк (88 - Кишада)