Олимпийската вицешампионка на скок височина Мирела Демирева си поставя за цел да бъде най-добрата в сектора през следващия сезон.

"Искам да бъда най-добрата в сектора и да направя скокове над 2 метра. Готова съм за това. Знам, че ме чака много работа, но това само ме мотивира. Не се плаша. Свикнала съм да има големи очаквания към мен. Сега тръгвам за Холандия. Съотборниците ми там вече започнаха тренировки и нямам търпение да ги видя. Все още не сме направили календара за новия сезон, но първото голямо състезание е Европейското първенство на закрито в Белград през март. През декември ще направим лагер в Испания, където е топло и може да се тренира и на открито. Важно е да направя една добра зимна подготовка, защото това е основата за по-дълъг и успешен летен сезон", коментира Демирева.

Тя призна, че емоциите от спечеления сребърен медал на Игрите в Рио 2016 все още не са отминали. 

"Олимпиадата е емоция за цял живот. Ще се опитам да я изтласкам от съзнанието си, но знам, че няма да бъде лесно. Трябва да работя много в психологически план. Надявам се да успея да използвам това самочувствие и респекта на съперничките ми", каза Демирева. 

"Най-хубавото е, че вече нямам болки в коляното. Почивах около месец. Чувствам се добре. Направих и няколко тренировки на пясък. Единствено съжалявам, че не успях да прекарам повече време с приятелите си", каза още тя.