Националният рекордьор на гюле Георги Иванов изрази разочарованието от постигнатия резултат на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Белград. Сливналията отпадна в квалификациите, като завърши на 20-о място с 18.94 метра.

"Резултатът ми е трагично слаб. Каквото и да коментирам, може би ще кажа нещо неправилно. Два месеца съм си зарязал семейството си, за да тренирам, а накрая тези резултати. Наказуемо е. Третият опит беше около 19 метра, нарочно направих фаул, защото се ядосах. Дори на загрявката тласках повече, около 20 метра, със сигурност беше над 19.70, виждаше се", коментира Георги.

"Готов съм за голям резултат, но явно ми трябва още много работа, за да го направя. Трябва ми и време да оправя контузиите, които имах. Не казвам, че съм контузен в момента, но трябва да направим така, че да не ме боли нещо по време на състезание. Ясно е, че след 20 и години в спорта, все нещо ще има някакви болки, но все пак трябва да помислим как да ги намалим. Не съм изненадан от конкуренцията. Очаквах с около 20 метра да се влиза на финал. Напълно нормално е. За летния сезон целта е световното и финал там. По принцип на световни първенства се представям по-добре", каза още сливналията.