Най-бързият мъж на планетата Юсейн Болт хвърли бомбата, че може да участва на още една олимпиада. Носителят на осем златни медала от форумите под петте кръга в Пекин, Лондон и Рио де Жанейро заяви, че не обича да си прави дългосрочни планове.
 
Преди време Болт бе категоричен, че Рио е последното му участие на олимпийски игри, а световното първенство от 5 до 13 август в Лондон ще е финалният старт в кариерата му.
 
„Не мога да кажа със сигурност дали ще взема участие на Игрите в Токио. Те са след три години, а аз не обичам да мисля толкова напред. Ако намеря сили и мотивация, може и да участвам. Единственото сигурно е, че няма да съм в качеството на треньор“, каза Болт.
 
Ямаецът, който е на 30 години, обясни, че в бъдеще иска да бъде телевизионен експерт и да анализира състезанията по лека атлетика. Той каза още, че през 2004 г. е обмислял да сложи край на кариерата си, макар и да е бил прекалено млад.
 
„Когато не се класирах за Атина, исках да сложа край на всичко. Болеше ме заради контузията в кръста, но повече от това, че не успях. Моят треньор и баща ми ми вдъхнаха вярата, че мога да спечеля златен медал от олимпийските игри“, обясни спринтьорът.
 
Болт е единственият лекоатлет, печелил спринтовете на 100 и 200 метра в три поредни олимпийски игри. Той държи рекордите в късите спринтове - 9.58 сек. на 100 м и 19.19 на 200 м.