Участието в късия спринт е само загрявка за 200-те метра на световното първенство по лека атлетика в Лондон, заяви българката Ивет Лалова в интервю за bgathletic.org.

"Симоне беше прав. Мина дълъг месец, в който аз наистина работих много усърдно. Мога да кажа, че толкова старателно не съм тренирала от много време насам - такъв режим, такава диета дори. Дадох всичко от себе си", коментира Ивет.

"А Симоне ми каза, че ще се изненадам още на първото бягане колко добре ще се почувствам. Беше ме малко страх от дъжда, защото съм лека спринтьорка и всякакви неблагоприятни условия на мен ми влияят много. Имах късмет и наистина се изненадах."

"Почувствах много добре бягането, в един момент дори си дадох сметка, че ако натисна, мога да се боря с Окагбаре, която беше до мен. Но няма смисъл. За мен 100 метра е загрявка. Реших да бягам 100 метра само за малко повече увереност, да почувствам в какво точно състояние съм и да ми даде добра скорост за 200 метра."

"Класирането на полуфинал днес не беше толкова важно за мен, въпреки че щеше да бъде мъчно да отпадна още в сериите. За мен бягането на 100 метра е тактическо. Нивото е страшно силно и дори да бягаш 10.95 сек не се знае дали ще отидеш на финал", каза тя