Най-бързият мъж на планетата Юсейн Болт обяви, че ще бяга и на световното първенство през 2017-а година в Лондон, обяви спринтьорът от Ямайка.

Първоначално Светкавицата планираше да прекрати кариерата си след Олимпиадата в Рио през 2016-а, но сега е променил намеренията си.

„Да, исках да се откажа след Рио, но феновете поискаха да се състезавам на още едно първенство, а след това идеята бе подкрепена и от спонсорите ми, така че явно ще остана още една година. Треньорите ми също смятат, че това е постижимо“ коментира Болт пред Би Би Си.

27-годишният атлет, който е 6-кратен олимпийски шампион и най-успешният състезател на световни първенства с 8 златни медала, е на мнение, че може да подобри и двата си рекорда в спринта – 9,58 секунди на 100 метра и 19,19 на 200.

„Има възможност за това. Още миналия сезон можех да атакувам постиженията, но започнах лошо, а освен това и се контузих, а както е известно с напредването на възрастта възстановяването става по-бавно“ каза още Болт, който планира да бяга и на Игрите на Британската общност през 2014-а и представи автобиографията си "По-бърз от светкавица" в английската столица.