Радостин Кишишев, който има 88 мача с националната фланелка на България, е играл на три пъти срещу Англия, като в тези двубои Тинката е регистрирал две равенства и една загу­ба.

Настоящият играч на Черномо­рец говори пред "Тема Спорт" за предстоящия двубой между България и Англия, който ще се играе в петък.

"Ако трябва да гледам реално на нещата, трудно може да се надяваме на пълен успех. Но все пак всичко е възможно във футбола, не се знае как ще се развие мачът в петък. По-скоро можем да се надяваме на равенство, което в случая ще е с цената на побе­да, на голям успех", сподели Кишишев.

"Големият плюс на Англия е техни­ят селекционер Фабио Капело. На всички е ясно, че италианецът е един от най-добрите в света. Най-силно­то звено е нападението. Притежават един голям лидер в лицето на Уейн Руни."

"В момента имат доста контузени, но има кой да ги замени. В Англия гледат на двубоя като на такъв, който е почти спечелен, преди да е започнал. Не бих казал, че ни подценяват, но с оглед показаното от България в пос­ледните години са спокойни за двубоя в София."

"Няма как хората да имат респект от нас, след като падаме от кой ли не. Това са реалностите. Със сигурност щеше да е друго ако Бербатов играеше. Разбира се, няма гаранция, че България ще е победител, но с опи­та, който имаме, можеше да помогнем много."

"Доказали сме се с години­те. Хубавото е, че Матеус не робува на имена. Други селекционери едва ли щяха да викнат футболисти извън трите ни водещи отбора Литекс, Левски и ЦСКА. Германецът заслужава адмира­ции за това."

"Има и такива играчи, бих казал дори с прекалено много доверие към тях. Та­кива, които не са заслужили да са в на­ционалния отбор. Винаги е имало, не само в момента. Момчетата, кои­то си извоюваха правото да бъдат част от представителния ни отбор с доказване на терена, са Цветомир Цонков и Георги Божилов."

"И двамата заслужават да са национали. Цонков е най-добрият играч на Черноморец. За мен именно той е човекът, когото търсим от доста време за партньор на Стилиян Петров в центъра на терена."

"Цве­томир е най-големият "черноработ­ник" в цялата "А" група. С извинение, мо­же и да обидя някого, но няма по-добър вътрешен халф от него в пър­венството", смята Тинката.

"За голямо съжаление няма млади футболисти у нас, ко­ито да ми правят впечатление. Просто в България нямаме поглед за младите. Трудно ще видим друг след Бербатов в Манчестър Юнайтед, в Барса, Реал или другите европейски грандове. Това е жестоката истина."

"Спас Делев ли? Толкова си може момчето. Трябва още много да работи, защото има доста пропус­ки. Лошите навици, които е натру­пал през годините, преди да започне професионален футбол, трябва да се изчистят, да се коригират. Мисля, че вие, медиите, много вдигнахте това момче."

"Жестоката истина е, че просто нямаме добри футболисти. България вече не ражда такива и няма защо да се лъжем, че е обратното. Вижте кои са най-добрите играчи в грандовете ни - Дока в Литекс, Гара Дембеле в Левски. Двамата бяха продадени и се отрази на отборите им. В ЦСКА също качествените са чужденци - Янис Зику, Мишел Платини."

"Мъри Стоилов се опита да про­мени стила на игра като цяло, гене­рално. Нещата обаче не се получи­ха. Може би трябваше да му се да­де повече шанс. Христо Стоиичков не можа да направи нищо като селекционер на България."

"Какво да ви кажа? Просто от успехи­те над Белгия и Хърватска през 2002 година не сме побеждавали отбор, който да е фаворит преди мача с нас. При Стоичков събрахме 25 точки и не успяхме да се класираме на световно първенство. Сега мо­же само да си мечтаем дори за 20."

"Прогнозата ми за мача срещу Англия в петък е равенство 1:1 или минимална за­губа на нашите. Това е реалното, не трябва да се заблуждаваме. Стискам палци футболистите да ме опровергаят и да победят", завърши Кишишев.