Левски записа загуба с 2:4 от Теплице в контролна среща играна в Кипър. Това бе второ поредно поражение за "сините" на Острова на Афродита, като преди дни вицешампионите ни паднаха от Мордовия с 1:2.

Два гола за чехите от Теплице вкара Чаич, по един добавиха Вуш и Литсинги от дузпа. Първото попадение за българите заби Валери Божинов, който направи неофициален дебют със синята фланелка, в края се разписа и Миро Иванов-Деко от пряк свободен удар.

Левски отново демонстрира посредствен футбол в предсезонните си контроли и логично бе разгромен.


Футболистите на Теплице започнаха по-здраво мача и още в началото натиснаха левскарите. В 7-ата минута Нивалдо можеше да вкара, но топката мина до гредата. Четири минути по-късно чехите вкараха.

Ларсен Туре сгреши една топка, което доведе до атака за Теплице и Чаич отблизо направи 0:1. Левски можеше да изравни веднага, но удар на Боби Цонев бе спасен от Патрик Лукач.

Последва и пропуск на Антон Огнянов, за да дойде 20-ата минута, когато Валери Божинов изригна с гол. Бившият национал се възползва от пас на Ларсен Туре и изравни - 1:1.

Чехите обаче реагираха мигновенно и чрез Егон Вуш възстановиха преднината си - 1:2. До края на полувремето Теплице доминира и можеше да отбележи ново попадение, но Блажевич показа класа и спаси "сините".

Второто полувреме започна с мвожество смени, което сериозно наруши темпото, а играта се понакъса. Действията се развиваха основно в средата на терена, като головите положения липсваха.

В 51-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на Теплице, но последователно Ларсен Туре и Миро Иванов пропуснаха да вкарат. Малко по-късно чехите изпуснаха уникален шанс чрез Вуш.

Така се стигна до 71-ата минута, когато стана 1:3. Чаич се възползва от грешка в защитата на Левски и опъна мрежата на "сините".

Това обаче не бе всичко и само пет минути по-късно Теплице заби четвърти гол дело на Литсинги от дузпа.

Левски все пак стигна до по-почетна загуба след като в 88-ата минута Миро Иванов-Деко отбеляза директно от пряк свободен удар. До края не се случи нищо интересно и вицешампионите ни допуснаха поредна загуба в Кипър.

ЛЕВСКИ - ТЕПЛИЦЕ 2:4

Голмайстори:

0:1 Чаич (11)

1:1 Божинов (20)

1:2 Вуш (26)

1:3 Чаич (71)

1:4 Литсинги (76 - дузпа)

2:4 Иванов (88)

ЛЕВСКИ: (4-2-3-1) Блажевич (46-Илиев), Крумов (46-Мюлдер), Ангелов (64-Старокин), Чмовш, Орачев (46-М. Иванов), П. Димов, Туре, Огнянов, Брю, Б. Цонев, Божинов (46-Макриев)

ТЕПЛИЦE: Патрик Лукач, Ренарс Роде, Алдин Чаич, Елви Братанович, Мартин Индрачек, Милан Матула, Ладислав Такач, Ян Хошек, Ян Кроб, Нивалдо, Егон Вуш