Новият старши-треньор на Левски Елин Топузаков съвсем резонно бе доволен от успеха с 2:0 над Ботев Пловдив на "Герена" днес.

Toй обяви след мача, че футболистите са си заслужили аплодисментите със силното си представяне.

Топчо също така обяви, че всички в отбора ще трябва да се борят за мястото си на терена.

"Мисля, че победихме най-вече с агресия и желания. Всички момчета, които участваха, се представиха на ниво. Началните минути бяха много важни, за да приложим преса и да поставим Ботев под нпраежение. Ранните голове ни дадоха допълнително самочувствие. Важното е, че поддържахме добро ниво през всичките 90 минути", коментира веднага след мача Топузаков.

"Колкото позволиш на противника да играе, топкова ще играе. В това отношение бяхме доста агресивни и не дадохме на Ботев да разгрне силата си. средата, добри разиграващи. Ние прекъснахме средата и връзката между разиграващите им играчи и бяхме много убедителни и добри в единсоборствата, за да не се получи играта на Ботев", добави наставникът на "сините".

"Казах на всички футболисти, че те са едно цяло. Няма значение чужденци, българи или юноши. Това, което се изисква като тактическа дисциплина, като влагане в тренировките - ще избирам състава според това кой как се представя. трябва да върнем хъса, който притежава Левски. Който покаже хъс, той ще играе. Няма да толерирам никой. Всеки трявба да си извоюва мясотото на терена",.

По-късно на пресконференцията Топчо добави, че иска да се развива в треньорската професия и че се надява с добри резултати да подсигури бъдещето си в Левски.

"Днес след първата победа не искам да се изтъква колко добре е играл отборът. Амбициозен съм и искам да се развивам в професията. Ако имам резултати и отборът играе добре, ще си осигуря някакво бъдеще. С Гонзо не съм се чувал и не знам какви са му идеите и дали ще идва".

Наставникът на "сините" обясни още, че решението да включи в титулярния състав Владислав Мисяк е било продиктувано от кадровите проблеми в тима. Той похвали младока за добрата му игра и изрази задоволство, че публиката го е приела добре.

"Колкото и да е трудно за всички левскари, първото и най-важно нещо е да подкрепят отбора. Затова посочих момчетата след края на мача, защото те бяха тези, които завоюваха победата. Поне в този мач те заслужиха аплодисментите", завърши Топузаков.