Двама от големите любимци на публиката, на Левски, Гара Дембеле и Жоазиньо са поканени да участват в мача за 100-годишния юбилей на отбора срещу Лацио. Срещата ще се проведе на 23-и май, на националния стадион "Васил Левски".

В основата на поканата към двамата е "Фондация 100 години Левски", пише 'Тема Спорт".

И двамата бяха звезди в отбора на "Сините" по време на престоите си в отбора.

Гара носи синия екип само един сезон (2010/2011), но успя да си спечели любовта на запалянковците. Малийският национал заби 37 гола в 39 мача за тима от „Герена" във всички турнири. В момента той е в немилост в немския Фрайбург.

Жоазиньо бе в Левски 3 години. Той изигра 105 двубоя във всички турнри, в които отбеляза 16 попадения. В момента нисичкият бразилец е играч на Краснодар. Руското първенство приключва на 15 май и след това той ще пристигне в България.

Според последни информации Левски ще бъде без голяма част от чужденците си по време на юбилея, тъй като те ще бъдат разпуснати веднага след края на шампионата.

Петимата юноши, които са налагани в първия състав - братята Борислав и Радослав Цоневи, Мики Орачев, Владислав Мисяк и Стивън Петков, по това време ще бъдат с юношеския национален отбор до 19 години, който по това време ще има европейски квалификации с Италия, Щвеция и Чехия в Сливен и Стара Загора. Toва означава, че и те няма да бъдат на линия за юбилея.