Левски надви Ботев с 2:1 среща от 5-ия кръг на "А" група, която се игра на "Герена".

Домакините показаха не толкова лош футбол, макар да не успяха да стигнат до крайния успех в срещата по-рано.

Любенов дебютира на вратата, на "Сините".

Чунчуков откри за гостите в 19-ата минута, но в 50-ата Гаджев съумя да изравни. В 93-ата минута пък Педро вкара победния гол.

Мачът се игра пред празни трибуни, заради наказанието на домакините. 

След този мач Ботев остава на 3-ото място с актив от 8 точки, докато Левски е на 7-oто място със 7 точки.

Междувременно пък Вили Вуцов продължава да няма победа над Левски като треньор. 

Гонзо пък стигна до първия си успех при завръщането си като треньор на тима.
 



Срещата започна активно за домакините и те наложиха натиск над противника, като в рамките на първите 5 минути отправиха два удара.

В 4-ата минута Велев стреля, но Иванов бе на мястото си и спаси вратата си, след което Гаджев също пробва късмета си, но отново стражът на гостите се справи.

В 10-ата минута пък Педро бе намерен пред наказателното поле, след което стреля доста слабо и не успя да затрудни стража на противника.

Три минути след това останаха съмнения за дузпа, след като имаше съмнения, че Балтанов е играл с ръка в наказателното си поле, но на повторенията се видя, че топката всъщност се е отбила в крака му.

Гостите стигнаха изненадващо до гол в 18-ата минута чрез Чунчуков. Иршак направи сериозен пропуск от 4-5 метра, след което обаче Велев комично в опита си да изчисти топката с въртелив удар я върна в наказателното си поле, където Чунчуков с глава матира Любенов.

Пет минути след това Педро направи уникален пропуск. Той бе намерен от Гаджев непокрит пред малкото наказателно поле, но с глава прати топката в аут.

В 33-ата минута гостите стигнаха до нов страхотен шанс. Аниете отправи силен удар, който рикошира в тялото на Николов и затрудни Иванов, но стражът все пак изби кълбото.

Секунди след това пък Сърмов засече с глава топката от близка дистанция след корнер, но Иванов отново се намеси отлично.

До края на полувремето резултатът се запази, като гостите имаха възможност и за втори гол към края на частта след неразачетено излизане на Любенов, но футболист на домакините изчисти топката пред голлинията. 

Домакините започнаха силно след почивката и в 49-ата минута Педро направи страхотен рейд, след което последва удар от диагонала, който Иванов успя да отрази.

Точно минута след това обаче Левски изравни след фамозен гол на Гаджев, който с удар от 30 метра препарира противниковия страж, който пък в ситуацията можеше да се намеси и доста по-добре. 

В 56-ата минута домакините стигнаха до греда. Гаджев центрира от корнер, след което футболист на гостите игра с глава в наказателното поле, но тя се отби в далечната греда. 

Десетина минути след това Домовчийски отправи удар от дистанция, който премина над вратата.

"Сините" продължиха да са по-активният отбор, но така и не успяха да се възползват от превеса си. 

В 75-ата минута Педро бе намерен от Бедоя в наказателното поле, но ударът на чернокожия футболист от близка дистанция бе неточен и той направи сериозен пропуск.

Гаджев можеше да стане герой за домакините, но в 80-ата минута негов удар премина на сантиметри от страничната греда, а в 93-ата минута Педро вкара решителен гол за отбора. Той засече с глава прекрасно центриране на Прохазка от фланга и реализира.


ЛЕВСКИ - БОТЕВ 2:1
0:1 Чунчуков 18'
1:1 Гаджев 50'
2:1 Педро 93'

ЛЕВСКИ: Любенов, белаид, Стойчев, Димов, Сърмов, Орачев (75 - Огнянов), Гаджев, Велев (65 - Бедоя), Педро, Домовчийски, Аниете (85 - Прохазка)

БОТЕВ: Иванов, Христов, Николов, Огнянов, Иршак, Балтанов (53 - Васев), Марин (46 - Колев), Филипов, Гамаков, Цветков, Чунчуков (78 - Айтов)