Монтана - Левски, 15 кръг на "А" група, 14.00 ч., пряко в Gol.bg.

Групата за мача:

Вратари: Божидар Митрев, Георги Петков

Защитници: Дъстли Мюлдер, Иво Иванов, Стефан Станчев, Йордан Милиев и Веско Минев

Полузащитници: Александър Александров, Владимир Гаджев, Даниел Младенов, Майкъл Тевия, Жоазиньо, Мариян Огнянов, Сержиньо Грийн, Лъчезар Балтанов

Нападатели: Александър Киров, Исмаил Иса, Гара Дембеле

Контузени: Христо Йовов и Дарко Тасевски

Наказани: няма

Прогноза на Gol.bg:

Вероятен състав: Божидар Митрев, Дъстли Мюлдер, Йордан Милиев, Веско Минев, Владо Гаджев, Сержиньо Грийн, Даниел Младенов, Александър Александров, Мариян Огнянов, Жоазиньо, Гара Дембеле

Прогноза: Левски ще направи всичко възможно да постигне поредната си победа в първенството срещу Монтана, с която да се доближи до лидерите от Литекс.

Треньорът на сините Ясен Петров по всяка вероятност ще заложи на Александър Александров в отсъствието на Дарко Тасевски и Христо Йоов, които са контузени. Кривия ще трябва да захранва с пасове изнесения напред Гара Дембеле, който по традиция ще мачка бранителите на домакините.

Титуляр ще излезе и Мариян Огнянов, който ще си партнира с Гаджев. По крилата по всяка вероятност ще действат Жоазиньо и не особено убедителният Дани Младенов, който ще замени Слори.

В защита по традиция ще започнат Минев, Грийн, Милиев и Мюлдер. На вратата ще започне Божидар Митрев за сметка на Георги Петков. Бившият капитан на сините ще остане резерва, въпреки че за първи път от много време е включен в групата.

Отборът на Монтана въобще не е за подценяване, особено пи домакинствата си, където определено могат да вземат точки от всеки отбор. Днес на "Огоста", Монтана обаче едва ли ще стигне до нещо повече от почетно поражение, тъй като сините са притиснати до стената и всяка загубена точка ще ги лиши от орбата за титлата.

Традицията също е на страната на Левски, тъй като монтанчани от години нямат спечелена точка срещу "сините". Наистина, домакините могат да поднесе изненадата този кръг, тъй като Левски не е в оптималната си форма, има и кадрови пролеми, но все пак сините ще вземат своето - трите точки.


Резултат: Монтана - Левски 0:2