В Международния ден на щастието – 20 март, Левски за пореден път разочарова феновете си, след като не успя да победи аутсайдера Хасково в първия си мач във втората шестица на „А” група. На своя стадион „Георги Аспарухов” „сините” се изложиха тотално и стигнаха само до 1:1 с гостите.

По този начин Хасково за първи път в историята си спечели точка при визитата на Левски, но отборът трябва да съжалява, че не победи, тъй като в заключителните минути Деян Лозев пропиля две 100%-ви положения за гол.

В 15-ата минута Димитър Алексиев изведе гостите напред, а столичани успяха да върнат попадението чак в 69-ата минута, дело на Аниете. Домакините играха под всякаква критика, без капка желание и агресия и резонно отново се изложиха.

Със спечелената точка Хасково събра 8, но продължава да е твърдо на последната 12-та позиция. Левски пък е на 7-мо място с 35 т.

Стойчо Стоев заложи на голмайстора от зимната подготовка Валери Домовчийски за сметка на новото попълнение Лукаш Гикевич, а Мики Орачев и замени контузения Веселин Минев.

Новият треньор на Хасково Емил Ангелов пък предпочете Димитър Алексиев пред Григор Долапчиев за нападател, а взетият през януари юноша на Борусия (Мьонхенгладбах) Орхан Акташ стартира от 1-ата минута.


Срещата започна с отменен гол на Роман Прохазка в 4-ата минута, след като словашкият национал се намираше в засада. Малко след това гостите изненадващо можеха да поведат. Тихомир Трифонов се възползва от грешка на Мики Орачев, но Борислав Стойчев успя да изчисти от голлинията.

В 15-ата минута обаче нямаше какво да помогне на домакините. Мики Орачев допусна нова грешка в защита, след като позволи на Станислав Маламов да го преодолее по техничен начин. Бившият футболист на Локомотив (Пловдив) с пас по земята намери Алексиев, който преодоля Боян Йоргачевич за 1:0.

В следващите минути Левски се представяше изключително апатично в предни позиции, футболистите не демонстрираха и грам желание за игра, въпреки че феновете на „Герена” ги подкрепяха.

Секунди преди края на полувремето шокът за възпитаниците на Стойчо Стоев можеше да стане пълен. Владислав Узунов стреля технично от фаул отдясно, но Йоргачевич изби. Топката попадна в Алексиев, който беше на по-малко от метър пред голлинията и шутира веднага, но със сетни сили вратарят на Левски отново спаси.

4 минути след подновяването на играта Абди навлезе в наказателното поле и стреля опасно, топката обаче профуча покрай вратата на Николай Банков. В 57-ата минута Бедоя можеше да изравни, след като засече топката от движение пред наказателното поле, но тя  мина встрани от вратата.

В следващите минути Левски усили натиска си, но Аниете и Гикевич не успяха да се разпишат. В 69-ата минута столичани най-накрая изравниха. Испанецът се озова в прегръдките на съотборниците, след като се оказа най-съобразителен при страхотно меле във вратарското поле на гостите, възползва се от фрапантна грешка на Банков и направи 1:1. Секунди след това Левски можеше да направи пълен обрат, но Гикевич пропиля шанса.

10 минути преди края Прохазка и Абди можеха последователно да дадат преднина  на отбора си, но при първия случай Иван Скерлев се намеси решително, а при втория Банков спаси опасен удар на Абди. В 85-ата минута гостите бяха на косъм от втори гол, след като Лозев излезе очи в очи с Йоргачевич. Вратарят обаче се намеси перфектно. 120 секунди след това пред Лозев се откри нова невероятна възможност за гол, но стражът на Левски отново демонстрира висока класа и спаси "сините" от пълен  крах.

До края не падна нов гол и мачът завърши 1:1, с което Левски записа нов резил.

Левски – Хасково 1:1

Голмайстори:

0:1 Алексиев (15)

1:1 Аниете (69)

Левски: 29.Боян Йоргачевич, 15.Роман Прохазка, 5.Борислав Стойчев, 31.Емил Нину, 4.Мики Орачев (84-Велев), 45.Владимир Гаджев, 10.Мигел Бедоя, 7.Либан Абди, 12.Божидар Краев (65-Педро), 20.Антонио Аниете, 17.Валери Домовчийски (46-Гикевич)

Треньор: Стойчо Стоев

Хасково: 1.Николай Банков, 2.Орхан Акташ, 5.Тихомир Трифонов, 14.Иван Скерлев, 17.Кирчо Крумов (84-Коруджиев), 23.Владислав Узунов (91-Чанев), 19.Мартин Райнов, 27.Димитър Андонов, 11.Деян Лозев, 89.Станислав Маламов, 39.Димитър Алексиев (62-Долапчиев)

Треньор: Емил Ангелов

София, ст.: „Георги Аспарухов”

Съдия: Драгомир Драганов

Жълти картони: Бедоя (Левски); Крумов, Алексиев, Коруджиев, Долапчиев (Хасково)