Славия надви Левски с 3:2 на "Герена" в мач от 30-ия кръг на родния шампионат, втора шестица.

След успеха "Белите" са с 40 точки на 3-ата позиция във втората шестица, докато Левски си остава лидер с 50 точки в нея. 

Освен това победата е трета поредна за Славия над левскарите, което не се е случвало от доста време насам.

Пиргов откри за гостите в 25-ата минута, но Ради Цонев изравни в самия край на първото полувреме. 

Атанасов обаче даде аванс на "Белите" в 62-ата минута, а Манзорo вкара в 86-ата минута за 1:3. Крайният резултат бе оформен от Ради Цонев, който в 89-ата минута реализира втория си гол в мача.

Левски иначе доигра мача с 10 души, тъй като Веско Минев бе изгонен след втори жълт и червен картон в 77-ата минута.


Срещата започна много активно за гостите от "Овча Купел" и още в първата минута те имаха страхотен шанс за откриване на резултата, след като Вълчанов излезе на стрелкова позиция. Ударът му обаче бе избит от Йоргачевич.

В 8-ата минута "Белите" направиха невероятен пропуск, след като Ферересо нахлу в наказателното поле и от чиста позиция прати топката в аут, но кълбото преди това облиза страничната греда.

Две минути след това Левски отправи първия си удар в мача, който бе дело на Прохазка. Петков обаче се намеси много добре.

В 17-ата минута пред домакините имаша страхотен голов шанс за откриване на резултата. Прохазка центрира към Боби Цонев, който засече с глава на далечната греда, но Петков успя да се справи и улови кълбото.

Малко след това Краев се озова на чиста позиция в наказателното поле. Неговият удар бе обаче много разочароващ.

Славия пък стигна до попадение аванс в 25-ата минута, след като Пиргов засече с глава неспасяемо топката след центриране на Манзоро и матира Йоргачевич.

В 27-ата минута Аниете имаше супер шанс да изравни. Аниете бе изведен в наказателното поле и стреля, но Петков успя да парира удара му. 

В следващите минути на терена не се случи нищо кой знае какво, но все пак домакините стигнаха до изравнителен гол в 45-ата минута.

Ради Цонев отправи много силен удар от дистанция, но топката рикошира в тялото на противник и в крайна сметка залъга Петков като влезе във вратата му.

В продължението от 7 минути на първото полувреме и двата тима имаха по едно положение. Удар на Манзоро от фаул бе спасен от Йоргачевич при ситуацията за гостите, а след това удар на Аниете премина встрани вратата.

Второто полувреме започна активно за Левски и в 49-ата минута "Сините" бяха на косъм от гола на обрата. Удар на Бедоя от вратарското поле обаче срещна гредата и така тимът на Стойчо Стоев пропиля уникален шанс.

Няколко минути след това Кирев направи брутална грешка и излезе много извън наказателното поле, а топката достигна до Бедоя, който не успя да нацели опразнената врата.

В 62-ата минута Петър Атанасов даде аванс на гостите. В ситуацията Стойчев не успя да овладее паса на Белаид и сбърка фатално, а намиращият се до него футболист на "Белите" прати топката във вратата на Йоргачевич от няколко метра. 

В 77-ата минута Веско Минев бе изгонен след втори жълт и червен картон в рамките само на минута-две. Бранителят бе декориран с първи жълт картон заради претенции за предупреждение срещу Фонсека, който го ритна лошо. Минута след това ветеранът си го изкара на противниковия играч и го фаулира грубо като по този начин си изкара втори жълт картон.

В 86-ата минута Манзоро реализира след хубав пас на Фонсека пред малкото наказателно поле и така направи преднината на гостите още по-комфортна..

Три минути след това Аниете видя Ради Цонeв в наказателното поле и младокът с хубав удар оформи крайния резултат.

ЛЕВСКИ - СЛАВИЯ 2:3
0:1 Пиргов 25'
1:1 Ради Цонев 45'
1:2 Атанасов 62'
1:3 Манзоро 86'
2:3 Ради Цонев 89'

ЛЕВСКИ: Йоргачевич, Минев, Белаид, Стойчев, Прохазка, Краев (80 - Мисяк), Бедоя, Ради Цонев, Боби Цонев, Домовчийски, Аниете

СЛАВИЯ: Петков (46 - Кирев), Дяков, Пиргов, Крумов, Фераресо (67 - Панов), Вълчанов, Касаи, Семерджиев, Фонсека, Атанасов (86 - Шоколаров), Манзоро