Левски постигна победа с 1:0 при визитата си на Черно море на стадион "Тича" във Варна. Това стана в среща от 4-ия кръг на "А" група.

С този успех "Сините" на практика успяха да се реваншират срещу варненци за загубата на финала в турнира за Купата на България.

Боби Цонев вкара единственото попадение в самия край на първото полувреме, след като се възползва от кошмарна грешка на Траян Траянов.

Това е и първата победа за "Сините" от началото на сезона. 

Не може да не се отбележи, че треньорът на гостите Стойчо Стоев бе изгонен, след като бе ударен с бутилка, с вода от домакински фенове и буквално побесня край тъчлиниятa. След като съдиите не успяха да го успокоят те нямаха друг избор освен да му покажат трибуните.


Срещата започна отлично за домакините и още във 2-ата минута Райков изпробва своя специалитет - удар от сериозна дистанция. Йоргачевич обаче се намеси отлично и улови топката.

През следващите минути темпото на игра бе доста високо, но така бе само до 10-ата минута, а след това започна сериозно да спада.

В 17-ата минута Махмудов стреля слабо по земя от фаул, но топката премина покрай вратата на варненци.

Няколко минути след това пък центриране на Боби Цонев в наказателното поле бе умело избито от Венков с глава.

В 37-ата минута отново Цонев бе в светлините на прожекторите, след като изпробва далечна тупалка, която бе извадена от Китанов в корнер.

Три минути след това Цонев претендираше за дузпа заради влизане в краката му, но такава не бе отсъдена.

В самия край на полувремето обаче все пак младокът се разписа. Траян Траянов достигна до топката и тръгна да лъже младока в наказателното поле, но Цонев измъкна кълбото и от близка дистанция вкара в опразнената врата.

Секунди след попадението Стойчо Стоев бе ударен с бутилка, с вода от фенове на домакините и нервите му не издържаха. Той не успя да бъде озаптен от съдиите и те му показаха трибуните. Това е и второ негово изгонване от началото на сезона. 

След почивката темпото на игра не бе особено високо, но все пак варненци стигнаха до интересен шанс в 51-ата минута. Живко Петков отправи силен удар от наказателното поле, но и доста неточен.

Точно десетина минути след това обаче гостите пропиляха уникален шанс. Де Ноойер пусна в коридор за Краев, който мушна топката между краката на Чанович. Траянов обаче изчисти от голлинията и предотврати сигурен гол. 

В 66-ата минута реферът Вихрен Манев пожали Де Ноойер, след като не му показа втори жълт и червен картон за фаул в гръб срещу противников играч.

Минута след това Райков отправи страхотна тупалка от отсъдения фаул, но Йоргачевич с вещина успя да избие. 

В 71-ата минута Орачев пробва късмета си около наказателното поле, но топката мина покрай вратата.

Няколко минути след това Курьор направи уникален пропуск и от един метър прати топката над вратата.

До края резултатът се запази, но в самия край след грешка на Китанов Черно море можеше да получи и втори гол.

ЧЕРНО МОРЕ - ЛЕВСКИ 0:1
0:1 Боби Цонев 45'

ЧЕРНО МОРЕ: Китанов, Станчев, Траянов, Венков, Паланков, Стенио, Бургхард (63 - Георгиев), Клок (76 - Вереа), Райков, Курьор, Бижев (46 - Петков)

ЛЕВСКИ: Йоргачевич, Прихазка, Карнер, Белаид, Минев, Де Ноойер, Костадинов, Боби Цонев, Орачев (76 - Ради Цонев) Краев, Махмудов (88 - Иванов)