Левски и Юргорден не се победиха в празничен мач по случай 50-годишнината от дебюта на "сините" в европейските клубни турнири.

На националния стадион "Васил Левски" двата отбора направиха 2:2, като голът за домакините вкара Атанас Курдов. Шведите пък поведоха в 8-ата минута чрез Кевин Лолкър, който се разписа от фаул. Любопитното, че именно в тази минута преди 50 г., Левски вкара първото си попадение на международната сцена – за 1:0 при успеха с 6:0 над днешния съперник. В края на спаринга Фредрик Стенман се разписа за 1:2, а Илия Димитров оформи крайното 2:2 в продължението.

Срещата в центъра на София се превърна в истински празник и резултатът беше най-малкото, което интересуваше феновете. Те направиха неповторима хореография по трибуните на стадиона, през цялото време пяха и се забавляваха.

Събитията на терена също бяха в приятелски и празничен характер, като Юргорден поведе след отлично изпълнение на фаул на Лолкър, който не остави шансове на Боян Йоргачевич. Левски изравни в 49-ата минута с хубав далечен изстрел на Атанас Курдов. В 86-ата минута Стенман вкара след изпълнение на корнер, но юношата Илия Димитров не допусна Левски да загуби юбилейната среща, разписвайки се за крайното 2:2.

Преди мача и след неговия край "сините" фенове пък избраха най-великата победа в Европа, най-великия мач и  най-неприятната загуба, още – идеалният състав и най-красив гол.

Контузията на Деян Иванов обаче помрачи събитието. Той напусна терена през първото полувреме с линейка и е със съмнения за скъсани връзки, което ще го извади за дълго време от игра.

Левски - Юргорден 2:2

0:1 Уолкър 8
1:1 Атанас Курдов 48
1:2 Стенман 86
2:2 Илия Димитров 90

Левски: Йоргачевич (46-Любенов), Александров, Белаид, Иванов (17-Карнер), Минев (66-Боримиров), Мисяк (84-Димитров), Бедоя, Прохазка, Китамбала, Махмудов (66-Ангелов), Курдов (72-Диаби)

Юргорден: 23. Хампус Нилсон, 3. Фредрик Стеман, 5. Стефан Карлсон, 6. Александер Палцепас, 8. Кевин Уолкър, 10. Даниел Бернтсен, 13. Емил Беристрьом, 14. Елиот Шек, 16. Себастиан Андершон, 22. Йеспер Карлстрьом, 24. Тино Кадевере