Дните до 30 август, вторник, изтичат бавно и мъчително за феновете на Левски. 

При това, въпреки че отборът стабилизира представянето си и в последните два мача постигна хубави победи над Лудогорец (1:0) и Славия (4:0). И в следващите, наглед по-лесни мачове, има възможност да направи поредица от успехи. Причината е, че спекулациите за бъдещето на клуба се роят. А никой от сегашните му собственици не излезе да каже какво ще се случва на насроченото за вторник Общо събрание. Тишината е пълна, а всеки ден на клубния сайт се появява съобщение до притежателите на акции, което ги уведомява, че сбирката ще е в НДК, а точка 7 от дневния ред предвижда гласуване на промени в Надзорния съвет на клуба - тоест на баш шефовете.

Вчера се завъртя името на поредния спряган като нова силна фигура в Левски. Според различни публикации той ще е от същата бизнес орбита на Спас Русев. В ролята на такъв може да влезе Любомир Минчев. Той е предприемач и познат в IT технологиите, като е в борда на директорите на компанията "Телелинк" и е приближен до Спас Русев, чието име също се завъртя в медийното пространство за нов собственик на Левски.
Бизнесът на Любомир Минчев стартира в областта на IT сектора и телекомуникациите. Говори четири езика и е твърдо решен да изведе Левски на друго ниво. Дали обаче той ще е човекът, който ще държи акциите, или пък ще заеме висок пост и ще съблюдава как се харчат парите, предстои да видим - ако, естествено, на 30 август има движение на акциите.

Явно забавената сделка за "Виваком" ще се отрази и на промяната на собствеността. Усложнението по прехвърлянето на акциите на БТК вероятно ще доведе и до корекции при спонсорския договор с компанията. Засега и двете страни не излизат с официални изявления по темата. Освен това фирмата, която е и главен спонсор на сините, трябваше да се сдобие с 13 милиона нови акции и капиталът на Левски да надхвърли 40 милиона лева. Предстои да видим дали това ще се случи. Бившият член на УС на Левски Георги Марков твърди, че на Терена" повече няма да има орташки работи - в момента по около 30% от дяловете от клуба притежават Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. От тях най-Вероятно само последният ще запази акциите си, а останалите двама ще се разделят с тях.

При смяна на собствеността твърде вероятно е да настъпят основни промени. Никак не е сигурно, че Константин Баждеков ще продължи да е изпълнителен директор. Досега неговата оставка неколкократно бе искана от привържениците на клуба, които имат две квоти в УС, а едната организация е и акционер с 10 на сто.

Управителният съвет, който сега е от 9 членове, почти сигурно ще бъде свит до минимум като численост. Приближените на Иво Тонев нямат шансове да продължат да са там. Бившият член на органа Георги Марков вече намекна, че феновете ще се върнат по трибуните. Това може да означава, че НКП, тръст "Синя България", "Сини сърца", както и "Междинна станция" няма да получат покана за новия УС.

Наред с тези преструктурирания се очаква да има и такова в модела на управление - в момента клубът се управляваше от УС. Умува се това да стане с президент, на когото да е поверена оперативната власт - да бъде нещо британски тип мениджър. А за такава фигура е спряган Наско Сираков. Той вече няколко пъти е би спортен, а и изпълнителен директор на Левски.   Ако се официализира връщането му, едва ли голмайстор №1 в историята на сините ще остави други хора да дебатират и гласуват казуси, по които той е компетентен. Тепърва ще бъдат изготвяни промени в устава на клуба. Сега суми над 200 хиляди лева се гласуват на УС, това сигурно ще бъде премахнато.

За рокада на Люпко Петрович се говореше още в началото на сезона. В един момент той дори бе с един крак извън клуба, но се твърди, че именно бъдещите босове са го оставили на поста. И засега сърбинът остава на него. Поне такива са настроенията. Станимир Стоилов щеше да бъде спряган още по-усилено, ако бе отпаднал от Лига Европа, но той влезе в групите. Твърде вероятно е при нова власт да няма спортен директор, а Станислав Ангелов може да оглави цялата школа, не само тази на "Раковски".

вестник ''Тема Спорт''