Станаха ясни титулярните състави на Нефтохимик и Левски. Двата отбора се изправят един срещу друг в мач от 6-ия кръг на Първа професионална лига.

Новото попълнение на "сините" Илиян Мицански е на резервната скамейка, докато Галин Иванов не е в групата. Там е и капитанът Веселин Минев, който има контузия. Така лентата отива на ръката на Роман Прохазка. Дебют за домакините пък прави Мариян Огнянов.

Проследете мача по минути тук:

1' Начало на мача

2' Първа опасност в мача! Живко Петков нахлува в наказателното поле, Александър Александров го задържа и домакините искат дузпа, но такава не е отсъдена. 

10' Без интересни моменти пред двете врати в последните минути. Левски се опитва да натисне, но стига до наказателното поле на домакините, където атаките му са спирани.

15' Нар минава през няколко футболисти пред наказателното поле и стреля, но в тялото Ранджелович и топката излиза в корнер. Аниете центрира много неточно и топката излиза в аут.

22' Какъв шанс за Левски! Александър Александров засича от воле, но Янко Георгиев спасява. Съдията обаче дава дузпа за Левски за фаул срещу Костадинов!

24' ГОООООЛ! Роман Прохазка с мощен удар от бялата точка в средата на вратата открива резултата!

27' Прекрасен удар на Краев по земя в далечния ъгъл, но сантиметри не му достигат за гол.

32' Удар на Аниете от наказателното поле, Георгиев спасява.

38' Адениджи се справя със защитник и стреля от малък ъгъл над вратата. Непокритият Аниете размахва недоволно ръце, защото нападателят не му е подал.

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

50' Домакините започнаха второто полувреме настървено, но не могат да създадат чисто голово положение.

53' ГОООООООЛ! Нефтохимик изравнява! Иван Вълчанов е оставен от двама футболисти на Левски да стигне пред пеналта, откъдето стреля, получава се коварен рикошет. Йоргачевич не се намесва добре и топката влиза във вратата му за 1:1!

63' Фаул на опсна позиция за домакините.

65' Удар на Валчанов, топката минава над вратата.

67' Вълчанов пробива отляво, навлиза в наказателното поле и се опитва да намери някой от непокритите си съотборници, но Йоргачевич лови.

74' Скучни минути на стадион "Лазур" в Бургас.

84' Мачът стана изключително накъсан.

87' Страхотно меле в наказателното поле на домакините, вратарят Георгиев увисва, Нар стреля, но е фаулирал стража и играта е спряна.

90' ДУЗПА ЗА ЛЕВСКИ ЗА ИГРА С РЪКА НА ВЕЛКОВ!

90' ГООООЛ! Прохзка стреля, топката се отбива в гредата и влиза в мрежата за 2:1 за Левски!

90' Край на мача!

Нефтохимик – Левски 1:2

Голмайстори:

0:1 Прохазка (24-д)
1:1 Вълчанов (53)
1:2 Прохазка (90-д)

Нефтохимик: Янко Георгиев, Ранджелович, Грънчов, Велков, Хомей (74-Малинов), Божинов, Вълчанов, Дюлгеров, Александров, Петков (43-Руменов), Огнянов (62-Хазуров)
Треньор: Димчо Ненов

Левски: Йоргачевич, Прохазка Александров, Пиргов, Ал. Александров, Костадинов (65-Бурабия), Де Ноойер, Аниете (69-Mицански), Краев, Нар, Адениджи
Треньор: Люпко Петрович

Бургас, ст.: "Лазур"
Съдия: Волен Чинков
Жълти картони: Ранджелович, Божинов, Грънчов, Велков (Нефтохимик); Де Ноойер, Адениджи, Краев (Левски)