Нефтохимик – Левски, мач от 6-ия кръг на Първа лига, стадион: "Лазур", Бургас, начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Нефтохимик: Ст. Колев, Хомей, Ранджелович, Грънчов, Велков, Божинов, Вълчанов, Дюлгеров, Орачев, Манев, Хазуров

Левски: Йоргачевич, Александров, Пиргов, Ал. Александров, Прохазка, Костадинов, Де Ноойер, Аниете, Краев, Нар, Адениджи

Прогноза на Gol.bg:

Левски гостува на Нефтохимик в опит да оглави класирането в Първа професионална лига преди изиграването на всички мачове от 6-ия кръг.

Треньорът на "сините" Люпко Петрович взе в Бургас новите попълнения Галин Иванов и Илиян Мицански, но те ще започнат мача на резервната скамейка, защото тренират с отбора едва от няколко дни. Надеждите на "шейховете" пък са свързани с триото от ЦСКА, което пристигна през лятото – Стоян Колев, Ангел Грънчов и Костадин Хазуров.

Преди паузата за световните квалификации Левски демонстрира чудесна форма и разгроми с по 4:0 Славия и Верея, а преди това надделя с 1:0 и над хегемона Лудогорец на стадион "Георги Аспарухов". Бургазлии пък имат 4 точки от началото на кампанията, но претърпяха звучен шамар от ЦСКА-София на "Българска армия" – 1:5.

За последно Нефтохимик и Левски играха на "Лазур" през 2013 г. и столичани постигнаха лесна победа с изразителното 6:1. Преди това "сините" се наложиха с 6:0 в столицата и са в серия от 11 поредни успеха над този съперник. За последно Нафтата не загуби през 2002 г. – 1:1 край морето, а последната победа над Левски датира от 1998 г с 1:0 вкъщи.

Нашата прогноза е, че тази вечер Левски отново ще спечели, но този път няма да е толкова лесно.

Прогноза: Нефтохимик – Левски 0:2