Левски е на първо място и на "Георги Аспарухов" титлата вече е поставена като цел №1. Новото ръководство е готово не само да удвои договорените премии, но и да добави още пари, ако футболистите прекъснат хегемонията на Лудогорец.

В началото на сезона на играчите бяха обещани по 15 000 лв., ако завършат на първо място в шампионата, и по 10 000 лв. за спечелване на купата.

Новият собственик на клуба Спас Русев е готов да плати по 17 000 евро за титла в Първа лига. Бонусът за успех в турнира за купата може да скочи до 12 000 евро.

Тези промени предстои да бъдат обсъдени и приети от управителния съвет на клуба. Другата новина от "Герена" е, че "Левски" ще се раздели с дългогодишния финансов директор Константин Баждеков. Той ще се пенсионира след Коледа, ако не се наложи да сдаде поста по-рано.

Това, че отборът е на първо място, засега бетонира Люпко Петрович като старши треньор на "сините". Русев няма намерение да прави промени, при положение че тимът печели мачовете си. През зимния трансферен прозорец "Левски" ще има възможност да се подсили и с нови футболисти.

"Сините" все повече изглеждат като единствения реален опонент на "Лудогорец". Отборът постигна пет поредни победи и демонстрира увереност в силите си. Подобна серия "Левски" не е записвал от 41 месеца. За последно столичани спечелиха пет поредни мача през май 2013 г. 

Серията тогава бе прекъсната от равенство със "Славия" на "Георги Аспарухов". Двубоят завърши 1:1 и това лиши "Левски" от 27-ата титла на България. "Сините" не успяха да победят пет пъти подред в шампионата дори когато играха във втората шестица през пролетта на 2014/2015 година.