Спортно-техническият щаб на Левски ще съхрани трима от основните си играчи в днешната контрола срещу Галатасарай. Спарингът е от 19:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“ и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт 2. Възможно е на терена срещу истанбулския гранд въобще да не се появят Джереми де Ноойер, Божидар Краев и Антонио Аниете, които лекуват травми.

Заради проблеми в подколянното сухожилие Де Ноойер отказа повиквателна от националния отбор на Кюрасао. Заради подобна контузия Божидар Краев отпадна от селекцията на младежите (в нея е Мики Орачев). Аниете пък е с болки в ахилесите. „Ще преценим доколко ще могат да участват в двубоя и ако се появят - за какво времетраене. Трябва да запазим здравето на футболистите, защото следващата седмица ни предстои важен мач“, заявиха от „Герена“.

Освен Де Ноойер, Краев и Аниете срещу Галатасарай на разположение на треньорския щаб няма да са още трима титуляри - централните защитници Александър Александров и Димитър Пиргов, както и халфът Георги Костадинов, които са част от А националния отбор на България, който снощи игра световна квалификация срещу Франция в Париж.

Ще е любопитно да се види каква защита ще пусне Люпко Петрович. Очаква се в центъра й да действат Сърджан Лукин, който през този сезон няма официален мач, както и последното попълнение на тима Виктор Генев. Шанс за изява ще получат и Галин Иванов и Илиян Мицански.

Въпреки проблемите от Левски заявиха, че се готвят за сериозен сблъсък срещу турците. „Това хем е контрола, хем се явява престижен международен мач. Ще влезем подготвени и с пределна мотивация - такива двубои получават отзвук и в Европа.

Това е шанс и поле за изява пред всички наши футболисти. Те трябва да покажат най-доброто от себе си - и като индивидуалности, и като отбор. Галатасарай е качествен отбор, който разполага с много силни футболисти във всяка линия - без значение дали са титуляри, или са такива от пейката. Играят много отворен и атакуващ футбол“, заявиха от спортно-техническият щаб на сините. Билетите за спаринга струват от 4 до 6 лева, а във ВИП ложата ще се влиза с пропуск от 30 лева.