Треньорът на Левски Елин Топузаков трябва да решава сериозни кадрови проблеми в отбрана за утрешното гостуване на Дунав Русе в 22-ия кръг на Първа професионална футболна лига.

Титулярният страж Боян Йоргачевич отпадна от групата за двубоя в Разград заради травма на рамото, която получи при равенството 1:1 срещу Локомотив Горна Оряховица на "Герена" в събота.

Йоргачевич е заплашен да пропусне и двубоя с ЦСКА-София в събота, а на вратата на "сините" дебют по всяка вероятност ще направи младокът Николай Кръстев. 

Централният защитник Александър Александров също пропуска двубоя с русенци заради контузия, получена в двубоя през уикенда, а десният бек Сашо Александров е наказан.

Други трима бранители Димитър Пиргов (прасец), Симон Сандберг (коляно) и Диян Иванов (коляно) лекуват травми и също няма да бъдат на разположение.

Така Топузаков разполага само с двама здрави централни защитници в лицето на Давид Яблонски и Сърджан Лукин.

В състава след наказания пък се завръщат Георги Костадинов и Мехди Бурабия. Левскарите направиха тренировка днес сутринта от 11.00 часа на клубния стадион "Георги Аспарухов", а преди минути кацнаха на летище "Варна".