Дунав – Левски, мач от 22-ия кръг на Първа лига, Разград, начало: 15.00 часа

Групата на Левски за мача:

Вратари: Кръстев, Шейтанов

Защитници: Яблонски, Минев, Лукин

Халфове: Де Ноойер, Костадинов, Прохазка, Бурабия, Боримиров, Огнянов, Нар, Аниете, Найденов, Краев, Ст. Иванов

Нападатели: Сукуна, Адениджи

Прогноза на Gol.bg:

С осакатен състав Левски ще търси първа победа през пролетния дял на Първа лига. На "сините" днес им предстои символично гостуване на Дунав Русе в Разград и Елин Топузаков няма да може да разчита на една камара футболисти.

Аут са Боян Йоргачевич, Александър Александров, Димитър Пиргов, Симон Сандберг, Диян Иванов и на наказаният Сашо Александров.  В състава след дисквалификация обаче се завръщат Георги Костадинов и Мехди Бурабия.

В групата на столичани има попаднаха и четирима юноши – синът на Даниел Боримиров Алекс, Станислав Иванов и вратарите Димитър Шейтанов и Ивайло Найденов. Със сигурност един от двамата ще направи официалния си дебют в днешната среща, а на "Герена" стискат палци Йоргачевич да е готов за съботния сблъсък с ЦСКА-София.

Мачът е много важен за Дунав, който води здрава битка с Берое и Ботев Пловдив за място в Топ 6 на Първа лига. Треньорът на русенци Веселин Великов най-вероятно отново няма да може да разчита на вратаря си Мартин Луков, но по време на победата с 2:0 Станислав Антонов доказа, че може да се разчита на него. Основната фигура за "драконите" отново ще бъде Бирсент Карагерен, който наниза и двата гола за успеха в Коматево.

По-рано през сезона Левски победи Дунав с 2:0 в София, а русенци ще гонят първи успех над "сините" от 1990 г., когато се наложиха с 1:0 у дома. Общият баланс в съперничеството на двата отбора е 30 победи за Левски от 50 мача, равенствата са 14 и 6 успеха за Дунав при голова разлика 115:36. Това обаче е само статистика и "драконите" вече показаха, че знаят как да побеждават грандовете. В Разград те подчиниха ЦСКА-София с 2:0, а над 5000 фенове на отбора се изсипаха на стадиона, въпреки че сблъсъкът се игра в друг град.

Днес едва ли ще бъде по-различни и многобройната публика ще е 12-иият играч за домакините. Според нас това ще даде криле на Дунав и тимът ще се поздрави с 3-те точки, с което тотално ще задълбочат кризата в Левски.

Прогноза: Дунав – Левски 1:0