Левски продължава с безобразното си представяне от старта на пролетния дял на Първа лига и продължава да е без победа.

Този път Дунав Русе се оказа препъни камък за осакатения "син" отбор и мачът от 22-ия кръг на първенството завърши 2:2. През първото полувреме срещата на "Лудогорец Арена" беше зрелищна, но след почивката темпото беше тренировъчно.

Двубоят започна отлично и още в 8-ата минута Бирсент Карагерен откри резултата след неспасяем удар в горния десен ъгъл. В следващите минути защитата на гостите игра безобразно, но в 36-ата Антон Огнянов успя да изравни с първия си гол след завръщането в Левски. Малко по-късно обаче опитният Мирослав Будинов отново даде преднина на Дунав след безобразна игра в центъра на Георги Костадинов и Антонио Аниете.

В 52-ата минута столичани отново изравниха, след като Роман Прохазка беше точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Олексей Ларин в наказателното поле. После Елин Топузаков беше принуден да смени контузилите се Веселин Минев и Бабатунде Адениджи, което допълнително разтрои играта на Левски и до края не стана нищо интересно.

Така 26-кратният шампион на България има 45 точки, с 4 повече от преследвача си ЦСКА-София, който след малко приема Берое. Дунав пък събра 32 т. и се изкачи на 5-то място в класирането.


За гостите Роман Прохазка стартира като десен защитник, а официален дебют направи вратарят Николай Кръстев. Бабатунде Адениджи се завърна сред титулярите, до него действа Антонио Аниете. Георги Костадинов и Мехду Бурабия, които не играха срещу Локомотив Горна Оряховица (1:1), си партнираха в средата на терена.

За Дунав отново пази Станислав Антонов, тъй като националът Мартин Луков е контузен, а възстановеният Михаил Милчев стартира от 1-ата минута. Атаката поведе опитният Мирослав Будинов, който беше подпомаган от героя от успеха с 2:0 над Ботев Пловдив Бирсент Карагерен.

Мачът в Разград започна вихрено и още не беше изтекла 1-ата минута, когато диагонален удар на Нар премина покрай далечната греда. След това обаче "драконите" взеха инициативата и дебютантът Кръстев демонстрира страхотен рефлекс, спасявайки силен удар на Шопов.

Малко по-късно Костадинов засече атрактивно със странична ножица, но 20-годишният вратар на Левски отново беше на мястото си. В 8-ата минута обаче той капитулира. При атака отляво топката стигна до Аясс, който с пас между Яблонски и Огнянов намери Карегерен и той с безпощаден изстрел в горния десен ъгъл изведе Дунав напред – 1:0!

В средата на полувремето поредна безумна грешка в защитата на столичани можеше да доведе до втори гол за домакините. Огнянов върна нескопосано към Кръстев, Аясс пресече паса и излезе очи в очи с вратаря, който обаче се оказа по-бърз и изчисти.

Така се стигна до 36-ата минута, когато Левски с първата си сносна атака изравни. Минев с центриране като по учебник намери Огнянов, който с глава прати топката неспасяемо точно под напречния стълб за 1:1! При радостта  футболистът на "сините" размени остри думи с феновете на бившия си отбор, които цял мач не спряха да го освиркват.

Равенството обаче се задържа едва 4 минути. Детинска грешка в центъра на Аниете и Костадинов позволи на Аясс да открадне топката и да пробие, след което подаде към Костадинов. Той нахлу в наказателното поле и с успореден пас на голлинията намери Будинов, който с едно докосване възстанови аванса на русенци – 2:1!

В 54-ата минута Левски отново съумя да изравни. След центриране от корнер Ларин игра с ръка в наказателното поле и Ивайло Стоянов отсъди дузпа. Играчите на Дунав протестираха за фаул в атака, но това не промени решението на съдията. Зад топката застана Прохазка, който със силен удар се разписа за 2:2!

До края мачът беше адски скучен и не стана нищо интересно.

Дунав – Левски 2:2

Голмайстори: 1:0 Карагерен (8), 1:1 Огнянов (36), 2:1 Будинов (40), 2:2 Прохазка (54-д)

Дунав: С. Антонов; Джалилов, Ларин, Милчев, Патев, А. Атанасов; Патев, Аясс (89-Хубчев); Б. Костадинов (78-Муйеци), Шопов, Карагерен (55-Ненов); Будинов
Треньор: Веселин Великов

Левски: Кръстев; Прохазка, Лукин, Яблонски, В. Минев (59-Краев); Нар, Бурабия, Де Ноойер, Огнянов; Аниете (77-Станислав Иванов), Адениджи (67-Сукуна)
Треньор: Елин Топузаков

Разград,  ст. "Лудогорец Арена"
Съдия: Ивайло Стоянов
Жълти картони: Джалилов, Милчев (Дунав); Огнянов, Костадинов (Левски)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=aa16c7733b" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>