С осакатен състав Левски ще търси първа победа през пролетния дял на Първа лига. На "сините" днес им предстои символично гостуване на Дунав Русе в Разград и Елин Топузаков няма да може да разчита на една камара футболисти.

Аут са Боян Йоргачевич, Александър Александров, Димитър Пиргов, Симон Сандберг, Диян Иванов и на наказаният Сашо Александров.  В състава след дисквалификация обаче се завръщат Георги Костадинов и Мехди Бурабия.

Мачът е много важен за Дунав, който води здрава битка с Берое и Ботев Пловдив за място в Топ 6 на Първа лига. По-рано през сезона Левски победи "драконите" с 2:0 в София, а русенци ще гонят първи успех над "сините" от 1990 г., когато се наложиха с 1:0 у дома.
 

Общият баланс в съперничеството на двата отбора е 30 победи за Левски от 50 мача, равенствата са 14 и 6 успеха за Дунав при голова разлика 115:36.

Гледайте мача на живо тук! 

Станаха ясни титулярните състави на двата отбора. За гостите Роман Прохазка стартира като десен защитник, а официален дебют прави вратарят Николай Кръстев. Бабатунде Адениджи се завръща сред титулярите, до него ще действа Антонио Аниете. Георги Костадинов и Мехду Бурабия, които не играха срещу Локомотив Горна Оряховица, ще си партнират в средата на терена.


За Дунав отново ще пази Станислав Антонов, тъй като националът Мартин Луков е контузен, а Михаил Милчев е готов да игра и стартира от 1-ата минута. Атаката повежда опитният Мирослав Будинов, който ще бъде подпомаган от героя от успеха с 2:0 над Ботев Пловдив Бирсент Карагерен.                 

Дунав – Левски

Голмайстори: 1:0 Карагерен (8), 1:1 Огнянов (36), 2:1 Будинов (40), 2:2 Прохазка (54-д)

Дунав: С. Антонов; Джалилов, Ларин, Милчев, Патев, А. Атанасов; Патев, Аясс (89-Хубчев); Б. Костадинов (78-Муйеци), Шопов, Карагерен (55-Ненов); Будинов
Треньор: Веселин Великов

Левски: Кръстев; Прохазка, Лукин, Яблонски, В. Минев (59-Краев); Нар, Бурабия, Де Ноойер, Огнянов; Аниете (77-Станислав Иванов), Адениджи (67-Сукуна)
Треньор: Елин Топузаков

Разград,  ст. "Лудогорец Арена"
Съдия: Ивайло Стоянов
Жълти картони: Джалилов, Милчев (Дунав); Огнянов, Костадинов (Левски)

Най-интересното по минути:

1' Начало на мача.

1' Диагонален удар на Нар, който минава далеч от страничната греда.

2' ОПАСНОСТ ПРЕД ВРАТАТА НА ЛЕВСКИ! Костадинов и Шопов комбинират отлично, след което вторият стреля от границата на пеналта, но дебютантът Кръстев с отлична намеса избива.

6' Нов удар за Дунав! Костадинов засича зрелищно със странична ножица, Кръстев лови сигурно.

8' ГООООООЛ! Карагерен отново вкарва гол за новия си отбор Дунав! При бърза атака отляво топката стига до Аясс, който с пас през Яблонски и Огнянов намира Карагерен и той с безпощаден удар в горния десен ъгъл матира Кръстев за 1:0!

12' Шанс за Левски! Адениджи центрира отдясно и Атанасов едва не си вкарва автогол.

20' Поредна грешка в защитата на Левски. Огнянов връща нескопосано към Кръстев, Аясс пресича паса и излиза очи в очи с вратаря, който обаче е по-бърз и чисти.

28' Бурабия засича от воле от границата на вратарското поле, но високо над целта.

30' Аниете преодолява Милчев и навлиза в наказателното поле, но си повежда топката твърде много и вратарят лови.

33' Фаул на отлична позиция за Дунав, но изстрелът на Атанасов среща стената.

36' ГООООООООЛ! Левски изравнява резултата. Минев с центриране като по учебник намира Огнянов, който с глава праща топката неспасяемо точно под напречния стълб. При радостта си футболистът на "сините" размени остри думи с феновете на бившия си отбор, които не спират да го освиркват.

40' ГОООООООООЛ! Дунав отново повежда в резултата! Детинска грешка в центъра на Аниете и Костадинов позволява на Аясс да открадне топката и да пробие, след което подава към Костадинов. Той нахлува в наказателното поле и с успореден пас на голлинията намира Будинов, който с едно докосване праща кълбото в мрежата! 

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

50' Удар на Адениджи от дистанция, но в аут.

52' ДУЗПА ЗА ЛЕВСКИ! Ларин игра в наказателното поле с ръка и Ивайло Стоянов посочи бялата точка!

54' ГОООООЛ! Със силен удар Прохазка не бърка от дузпата и изравнява резултата!

74' Скучни минути в Разград.

81' Удар по земя на Бурабия, който профучава покрай целта.

83' Фаул на Краев на опасна позиция.

84' Изстрел на Атанасов, над гредата.

90' Край на мача