Левски е започнал преговори с Емил Велев за треньорския пост, научи Gol.bg от два независими източника.

Нашата медия разбра, че спортният директор на клуба Даниел Боримиров е звъннал на Кокала, за да го разпита как вървят нещата на спеца в Оборище Панагюрище. Там бившият защитник заема мениджърския пост и отговаря за всички спортно-технически въпроси.

Не е тайна, че Велев би се върнал на "Герена" на драго сърце, но за целта "сините" трябва да освободят Елин Топузаков. Почти сигурно това ще стане при загуба в съботния сблъсък с ЦСКА-София, който ще се играе на националния стадион "Васил Левски" от 14.30 часа.

Пролетния дял на Първа лига се развива трагично за Левски и отборът още няма победа, въпреки че игра срещу далеч по-непретенциозните Пирин (0:1), Локомотив (ГО) 1:1 и Дунав (2:2). Тези резултати и слабата игра на "сините" са накарали Боримиров да се обади на Кокала. Пред колегите от Blitz.bg треньорът отрече от "Герена" да са го търсили, но причината за това е, че Топчо все още е начело на 26-кратния шампион на България.

Велев е последният треньор, който изведе Левски до титлата. Това стана през сезон 2008/09 и той работи в тандем именно с Боримиров.

Веселин Коларов, Gol.bg