Ръководството на Левски излезе с официално съобщение, в което моли феновете да престанат с расизма по време на мачовете. Изявлението е заради предстоящото домакинство на черногорския Сутиетска в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

"Уважаеми привърженици, в навечерието на първия мач от Лига Европа ПФК Левски призовава всички свои фенове за толерантно поведение. Клубът е част голямото европейско футболно семейство и спазва разпоредбите на европейската футболна централа и остро осъжда всяка проява на дискриминация на етническа или расова основа. Нашият патрон Васил Левски е символ, носител на най-висшите човешки ценности, а любимият отбор има 103-годишна история, в която винаги публиката е била на европейско ниво. Подкрепете тима така, както само Вие го можете и нека заедно извървим пътя към победата", гласи съобщението.

Левски приема Сутиетска утре от 20.00 часа и мачът може да се проследи на живо в Gol.bg Реваншът в Черна гора е насрочен за следващата седмица от 21.30 часа. За утрешният мач на стадион "Георги Аспарухов", сектор "Б" е затворен. При евентуално продължаване напред, "сините" ще се изправят срещу хърватския Хайдук Сплит и мачът в София ще се играе при закрити врата.