Полузащитникът на Левски Васил Панайотов е уверен, че отборът ще преодолее първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Халфът се превърна в приятната изненада в селекцията на Левски през това лято. Юношата на "сините" се завърна на "Герена" със свободен трансфер в средата на миналия месец и с изявите си в контролите и в първия официален мач срещу Сутиеска в Лига Европа в четвъртък доказа, че не случайно е заслужил доверието на старши треньора Николай Митов.

В мача срещу черногорците на "Герена", който Левски спечели с 3:1, той и авторът на два от головете Жуниор Мапуку, оставиха най-добри впечатления, като Панайотов се понрави с желанието си да играе с топката, доброто движение по терена и умението си да подава.

"Доволен съм от представянето си. Мисля, че като за първи мач официален мач всички се справихме добре. Надявам се да сме зарадвали феновете с тази победа. В състава има много нови момчета и естествено е трудно след само две седмици подготовка заедно да бъдем на топ ниво. С всеки изминал ден тренировки се сработваме по-добре и мисля, че сме на прав път", коментира Панайотов след днешната сутрешна тренировка на Левски, която беше първо занимание след победата над Сутиеска.

"Аз се чувствам добре, физически нямам никакви проблеми. Нямам нужда и от някаква по-специална адаптация, тъй като познавам обстановката в Левски и съм наясно с изискванията. Хубавото е, че около мен има добри футболисти, с които е лесно да се играе. Ще се постарая да продължа да показвам добри игри, за да помагам на отбора да върви нагоре", допълни полузащитникът.

Левски гостува в Черна гора за реванша следващия четвъртък, а Панайотов твърдо вярва, че "сините" ще продължат напред. "Взехме аванс, което беше важно. Радващо е, че всички момчета са здрави и смятам, че в следващите дни ще се подготвим отлично за реванша. Ние сме Левски, нормално е да сме фаворити срещу черногорците и не мисля, че ще имаме особени проблеми да ги елиминираме. Видя се, че сме по-класният отбор. Още повече, че в първия мач те играха по-защитно, а сега очаквам да се поотворят, което да ни даде още пространства. Естествено щеше да бъде по-добре, ако не бяхме допуснали този гол в края, но пък от друга страна това ще ни държи нащрек във втория мач", каза Панайотов.