Спортно-техническият щаб на Левски ще направи всичко въ­зможно Жорди Гомес да бъде го­тов за титуляр в реванша сре­щу Хайдук. Двубоят от втория квалификационен кръг на Лига Ев­ропа е в четвъртък, 20 юли, от 20:00 часа на стадион "VIVACOM Арена Георги Аспарухов". Испан­ският плеймейкър подписа със си­ните на 6 юли.

За последно хал­фът, който има солиден стаж във Висшата лига на Англия, бе играл в испанския втородивизионен Райо Валекано. Той бе изостанал с подготовката, но въ­преки това попадна в групата за гостуването на Хайдук. В предградието на Сплит Дугополие каталунецът направи своя дебют със синята фланелка. Жорди се появи на терена в 69-ата минута, като влезе на мя­стото на Антонио Вутов. За времето, което престоя на игрището, Гомес се понрави с изявите си. Той умело задържа­ше топката и опита няколко из­веждащи подавания.

Левски има нужда от опитен играч в предни позиции, който да разчупва нападенията. Във визитите на Сутиеска и Хайдук сините бяха доста беззъби в атака и централният напада­тел Жуниор Мапуку оставаше изолиран. Треньорът Николай Митов вярва, че Гомес може да сложи ред в играта на сините в предни позиции. И заради това кондиционният специалист Ясен Екимов прави отделни тренировки с Жорди, които да му помогнат да започне като титуляр в четвъртък.

В Левски са доволни от деб­юта и на друг новак - Нелуц Рошу. В Хърватска румънецът си партнираше с Васил Панайотов в средата на терена.