Бившият нападател на Левски Петър Курдов заяви, че шефовете на сините е трябвало да мислят за промяна на треньорския пост още в края на миналия сезон.

„Много пъти съм си казвал мнението за Николай Митов. Нищо лично - но това са му възможнотите, не става. Вижда се, че в самите мачове има фрапиращи случаи - не се зане какво се желае във фаза атака или защита. Да не говорим, че той не различава турнирните мачове от шампионатните".

"През миналия сезон чувахме само извинения. Чухме, че му трябва вот на доворие - е, ръководството го подкрепи. След това каза, че футболистите не ставали, ето взеха се нови изпълнители. После твърди, че отборът все още не е готов. Всичко си е постарому".

"Това, че той трябва да си замине, е безспорен факт. Тук е моментът да задам един въпрос. Трябваше ли да му се даде възможност да води отбора в началото на новия шампионат? Защото виждаме накъде върви отборът. Явно е, че трябваше да има промяна на поста още преди сезона“, каза Курдов пред „Тема Спорт“. 

"Но футболистите също трябва да се вземат в ръце. Защото в Левски едва ли не със зор да ги караш да играят футбол си е подигравка с клуба. Трябва да разберат, че за този отбор, ако играеш добре, означава, че много хора ще те забележат от чужбина".

"Новият треньор, който явно ще е голямо име, би трябвало да промени мисленето им. Да, Левски привлече добри футболисти като Жорди Гомес и Габриел Обертан. Първо им пожелавам да защитят големите си имена и най-накрая да започнем да гледаме победи".

"Сега всичко е в техните крака. Дали ще успеят да се докажат обаче е съвсем друг въпрос. Виждаме, че ръководството вече полага сериозни грижи за привличането на класен треньор, като се говори, че той ще получава сериозни пари. Нещата би трябвало да се получат, но в самото начало, както се казва, „глътнахме вода“. Дано това най-накрая да спре“, каза Курдов.