Италианският специалист Делио Роси официално е новият треньор на Левски, обявиха от "Герена". На поста той сменя Николай Митов, който разтрогна договора си с клуба по взаимно съгласие.

"ПФК Левски и Николай Митов се разделят по взаимно съгласие. Клубът благодари на треньора за неговата работа начело на отбора, както и затова, че продължи да върши своите задължения, след като беше информиран, че се търси нов треньор. На г-н Митов е предоставена възможността за едномесечна специализация в Испания".

"Днешната тренировка на първия отбор ще бъде водена от помощник-треньора Асен Букарев, който ще води тима и в утрешния мач срещу Верея от 4-ия кръг на ППЛ. На днешно заседание на управителния съвет на клуба бе взето решение за поста старши треньор да бъде избран италианския специалист Делио Роси", гласи съобщението на Левски. 

Роси е бивш треньор на италианските Салернитана, Фоджа, Пескара, Дженоа, Лече, Аталанта, Лацио, Палермо, Фиорентина, Сампдория и Болоня. Най-големият му успех е спечелването на купата на Италия с Лацио през 2009 година.