Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов обяви, че "сините" тази година ще се целят в дубъл - спечелването на титлата и купата на България. Иванов добави още пред "Диема Спорт“, че клубът няма разходи за Делио Роси, а само инвестиции. Той сподели, че управата е дала кредит на доверие на треньора.

„Искахме да намерим човек, който да има желание да работи, защото търсим промяна в отбора. Бяхме впечатлени от желанието на Делио Роси да работи с клуба. Бих казал, че отношението му към детайла/ да посети стадиона, да се запознае с Левски изигра важна роля в преговорите“, заяви Иванов.

„Ще има културно предизвикателство пред Роси. Тук идва и моята роля – той да получи подкрепа на всяко ниво, за да може да осъществи идеите, които има за развитието на отбора“, допълни шефът на Левски.

„Важното е, че намерихме достатъчно пресечни точки с него. Смятам, че разходите за Делио Роси са оправдани. За нас това не е разход, а инвестиция, но в никакъв случай не е рискова инвестиция. От страна на ръководството той е получил кредит на доверие. Предполагам, че феновете искат бързи резултата, въпреки че самият Роси каза, че не може да се очаква мигновен прогрес“, призна Красимир Иванов.

„Нашата цел е да се борим за титлата и Купата на България. Не сме се отказали от тези цели и се стремим към тях и през този сезон. За по-големи цели не сме говорили. Има предизвикателства, но ние ги обичаме. Радвам се, че има силна конкуренция. В интересите на спорта е да имаме силно първенство“, обяви изпълнителният директор на Левски.

„Със собственика Спас Русев сме направили планове за наличието на подходящо финансиране. Разходите за трансферите бяха предвидени в бюджета. Задълженията на Левски се управляват. Не търсим рязкото им намаляване. Внимателни сме да не допускаме нови грешки, но и инвестираме в клуба. В краткосрочните ни цели не влиза завършването на козирката. Не сме го въвели като цел до края на годината. Полагаме усилия през зимния сезон да съхраним състоянието на сектора“, обясни Иванов.