Левски официално подписа с френския полузащитник Антони Белмот.

21-годишният футболист идва от френския Дижон, където му оставаше още един сезон до края на договора. Интерес към него са проявявали и няколко отбора от родината му – Ланс, Брест, Оксер и др.

Талантът на Белмот не остава скрит и за европейските грандове. Проверка на Gol.bg показа, че на 15-годишна възраст той е минал едноседмични проби в Барселона и Ливърпул, но до договор не се е стигнало. "Представих се на ниво и ми казаха, че двата клуба се интересуват от мен. Но после никой не се свърза с мен и подписах с Истр", разказва в едно интервю новото попълнение на Левски.

През лятото на 2016 г. Белмот е получил контузия, която го е извадила от игра за четири месеца. "През това време Дижон игра добре и после ми беше трудно да си върна титулярното място. Просто искам да играя редовно и да се развивам. Нямам проблеми да съм и в Лига 2", казва халфът. Тогава името му е свързвано с още отбори от втора дивизия на Франция, както и с тимове от Германия, италианската Серия "Б" и Шотландия. "Не съм претенциозен, но искам да покажа качествата си", категоричен е Белмот.

През кариерата си той има общо 22 двубоя за Дижон и още 12 за резервния отбор на французите. В Лига 1 записва 8 срещи и 1 асистенция. Общите минути игра във френския елит са 263, като започва титуляр в мачовете срещу Лориент (1:0), Олимпик Лион (2:4), Нант (1:3) и Олимпик Марсилия (1:1). В нито един от тях Белмот не играе до края, като най-много престоява на терена при поражението на Дижон от "хлапетата" (78'). Срещу Каен (2:0) и Тулуза (0:0) новото попълнение на Левски играе по 60 секунди, като нулевото равенство засега е последната му изява в Лига 1.

Веселин Коларов, Gol.bg

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flevskiofficial%2Fvideos%2F1961278670813493%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>