Президентът на Литекс Трифон Попов адмирира работата на Апелативната комисия към БФС, която по-рано днес намали наказанието на Дока Мадурейра от 4 на 2 мача.

"Аз смятам, че решението на Апелативната комисия е справедливо. Ние спазваме законите като клуб и призоваваме и другите отбори да спазват законите и наредбите", заяви Попов след заседанието на комисията.

Наставникът на Литекс Любо Пенев пък демонстрира странни разбирания относно размера на наказанието на Дока.

"Аз наблюдавам добре първенството и забелязвам много футболисти, които имат доста агресивно поведение по време на мач. На повечето от тях не им се обръща почти никакво внимание, а на останалите им се налага символично наказание. Признавам, че Дока трябва да бъде санкциониран, но наказанието трябва да бъде мач или мач и едно полувреме най-много", каза на днешния си брифинг Пенев.

В неделя от 18 часа Литекс приема Локомотив (Пловдив) на Градския стадион в Ловеч в предстоящия 19 кръг на първенството.

"Обстановката в отбора е нормална. Готови сме за мача в неделя. Нямаме кадрови проблеми. Проблемите на Христо Янев и Петър Занев отшумяха и всички футболисти са на разположение. Предстои един интересен мач, дано има и хубав футбол".

"Ние винаги се стремим към победата, независимо от съперника. Нямам притеснения от това, че Дока ще отсъства, защото не разчитам само на един футболист, а на едно звено и абсолютно всички играчи. Какво мислят в Локомотив, това си е тяхно право", каза още Пенев.