Новото попълнение на Литекс Максим Жос изрази задоволството си от подписания договор с шампиона на страната.

Както е известно, късно снощи футболистът парафира с ловчанлии, идвайки в България от състава на френския елитен тим Сошо, който завърши на пето място в шампионата на Франция през сезон 2010/11.


В официалния сайт на Литекс вече се похвалиха, че ще разполагат с качествен защитник, който да повиши класата в дефанзивния вал на "оранжевите".

Жос е роден на 21-ви март 1987 година, като той е юношески шампион с националния отбор на Франция до 17 години, който триумфира в шампионата на Стария континент за тази възрастова граница от 2004 година, като Жос е посрещнат с големи очаквания в тима, воден от Любо Пенев.

"Идването ми в България е крачка напред в моята кариера. Във Франция Литекс е достатъчно популярен тим, тъй като в него са играли доста мои сънародници", заяви пред официалния сайт на Литекс играчът.

"Не се двоумях въобще, когато ми бе отправена офертата. Проведох само две тренировки с Литекс до момента, но ми прави впечатление, че в отбора се работи много сериозно и всички са професионалисти", завърши бранителят.