Черни дни се задават за шампиона на България, разбра „Тема Спорт”. След четвъртия и втори пореден неуспешен опит на Литекс да влезе в групите на Шампионската лига, благодетелят на ловчанлии Гриша Ганчев е обсъдил с ръководството план за орязване на бюджета.

Това обаче ще стане факт само, ако наставника Любослав Пенев се провали и за Лига Европа. Тогава сумата за издръжка на клуба ще бъде сериозно редуцирана, както и заплатите на играчите. Треньорският щаб пък почти сигурно ще бъде освободен.


Гришата е тотално разочарован и отчаян от факта, че, за 12 участия до сега в евротурнирите, Литекс само веднъж игра в групите на Купата на УЕФА (сезон 2005/06) и веднъж направи по-сериозен пробив (сезон 2001/02).

Докато Левски и ЦСКА могат да се похвалят с далеч по-сериозни постижения и оранжевите все по-трудно могат да се мерят с тях на европейската сцена.


Ако се стигне до фиаско и за Лига Европа, което е много вероятно, Ганчев ще разпродаде и останалите си звезди – Том, Бодуров, Занев. До сега той се раздели с една от златните си кокошки – Дока, като междувременно продаде и Берберович, и Барт.


Благодетелят на Литекс все пак ще продължи да издържа клуба, но вече ще се съсредоточи повече върху бизнеса си с производството на коли, съвестно с китайските си партньори.