Почетният президент на Литекс Гриша Ганчев готви силен ход, ако Христо Стоичков реши да напусне клуба. Както е известно, Ицо е гласен за президент на ЦСКА от кандидат-инвеститори.

При вариант, че Стоичков си тръгне от Ловеч, най-вероятно треньорският пост на "оранжевите" ще бъде поверен на Станимир Стоилов.

Гриша Ганчев вече е провел предварителни разговори с Мъри относно евентуалното му завръщане в Ловеч, пише вестник "Тема спорт".

След края на миналия сезон Литекс направи рязък завой в клубната си политика и освободи всичките си скъпо платени чужденци. В тима пък се налагат много играчи от школата.

Обстановката в Ловеч е позната на Мъри. Той води тима през сезон 2008/09 и спечели Купата на България. В началото на следващото първенство обаче беше освободен. Причината за раздялата му с Литекс беше отпадането от БАТЕ Борисов в евротурнирите.

Станимир Стоилов е без работа от 2011 година, когато беше освободен от кипърския Анортозис. След завръщането си у нас той отклони оферта от Ботев Пловдив.

През пролетта пък води продължителни преговори с Левски. Мъри обаче така и не успя да се разбере с новия силен човек на "Герена" Иво Тонев. Причината бе, че Стоилов пожела при "сините" да бъде върнат и Наско Сираков. Тонев обаче категорично отказа.