Литекс успя да постигне победа с 2:1 при визитата си на Черно море и така отборът окупира върха в класирането, макар и може би временно. Това е и първа домакинска загуба за варненци.

Мачът бе от 25-ия кръг на "А" група и се игра на стадион "Тича" във Варна. Гостите първи откриха резултата след попадение на Джордан в 28-ата минута, но Бергонси изравни в 63-ата.

Все пак в 79-ата минута от доста спорна дузпа Джазула донесе успеха на своите.

След този мач Литекс е лидер с актив от 56 точки, като вторият Лудогорец е с мач по-малко.

Черно море пък е на 7-ата позиция с 40 точки.
 



Срещата не започна особено интересно и през първите минути на нея преобладаваха единоборствата. Първото по-интересно положение бе за домакините, след като в 10-ата минута Божилов направи хубав пробив и влезе в противниковата пеналтерия, след което отправи удар, но топката попадна право в ръцете на Александров.

Последваха силни минути за "Моряците" и в 14-ата минута при пряк свободен удар домакините направиха заучена комбинация, която в крайна сметка изведе Бакари сам срещу вратаря, но реферът вдигна флага за засада.

В 20-ата минута Божилов опита силен удар, който прехвърли противниковата врата.

В същата минута гостите получиха тежък удар, след като една от звездите на отбора Ваюши се контузи и бе принудително заменен от Цветанов.

Въпреки това обаче Литекс понатисна противника и в 28-ата минута стигна до така очакваното попадение.

Славчев видя с прекрасно подаване Асприля, който продължи към Джордан с успоредно на голлинията подаване, а колумбиецът безпроблемно засече топката във вратата.

Черно море бе на косъм от изравнителен гол, но в 31-ата минута първо Венков прати топката в гредата, а след това Божилов не успя да довкара кълбото и го прати право в ръцете на Александров.

До почивката нямаше повече интересни положения, а след нея също играта не бе особено динамична.

В 55-ата минута Асприля отправи удар, който попадна право в ръцете на Китанов, а минута след това Бергонси от състава на домакините също стреля силно, но и неговият удар попадна право в ръцете на вратаря.

В 60-ата минута Славчев стреля с глава и бе близо до удвояване на преднината, на Литекс, но топката мина встрани вратата.

"Моряците" все пак стигнаха до изравнително попадение в 63-ата минута, след като Бергонси засече прекрасно центриране на Венков с глава и прати топката в горния десен ъгъл на Александров.

Ловчанлии стигнаха отново до преднина в резултата, след като Джазула бе точен от доста спорна дузпа в 79-ата минута. Наказателният удар бе отсъден за пресилено нарушение срещу Славчев, който бе съборен в наказателното поле.

До края така и нямаше повече голове.

ЧЕРНО МОРЕ - ЛИТЕКС 1:2
0:1 Джордан 28'
1:1 Бергонси 63'
1:2 Джазула 79' дузпа

ЧЕРНО МОРЕ: Китанов, Станчев, Коцев, Ж. Атанасов, Венков, Георгиев, Бергонси, С. Александров (83 - Д. Атанасов), Коконов, Божилов (80 - Паланков), Бакари

ЛИТЕКС: Александров, С. Попов, Бодуров, Николов, Божиков, Славчев, Цветков, Джазула, Ваюши (19 - Цветанов), Джордан (80 - Манолов), Асприля (66 - Том)