Лудогорец изигра страхотен мач и победи с 3:0 Литекс в дербито на 28 кръг на "А" група. Така шампионите дръпнаха с три точки на върха на класирането. Тимът има и мач по-малко.

Жуниор Кишада и Марселиньо преди почивката и Христо Златински от дузпа през втората част донесоха успеха на "орлите", които бяха подкрепяни от пълните трибуни на "Лудогорец Арена".

Така Лудогорец излезе начело във временното класиране на "А" група с 61 точки пред Литекс - 58 точки, но отборът на Лудогорец има и мач по-малко, тъй като почиваше в първия кръг от плейофите на първата седмица.

Минути преди началния сигнал на главния съдия Николай Йорданов, определен два часа преди мача с жребий, над "Лудогорец Арена" прелетя орел, както бе и на Националния стадион "Васил Левски" преди срещата от турнира Лига Европа с испанския отбор Валенсия.

Но за разлика от мача с испанците този път орелът "донесе късмет" на отбора от Разград. В 17-та минута капитанът на разградчани Светослав Дяков проби по левия фланг, събра около себе си четирима защитници на гостите и подаде на Жуниор Кишада, който от границата на наказателното поле с точен удар в десния горен ъгъл откри резултата - 1:0 за Лудогорец.

В 23-та минута с далечен прехвърлящ пас бразилецът Марселиньо бе изведен сам срещу вратаря на гостите Евгени Александров, бразилецът напредна и хладнокръвно прехвърли излезлия вратар на гостите - 2:0 за Лудогорец.

В 28-та минута Страхил Попов отпави далечен удар, топката тупна коварно пред вратаря на домакините Владислав Стоянов, но той без проблеми отрази удара.

В началото на второто полувреме отборът на Лудогорец направи две принудителни смени. Капитанът Светослав Дяков с контузия на лявото рамо бе сменен от Христо Златински, а Витиня получи контузия на коляното и бе сменен от Йордан Минев.

Именно двете резерви Йордан Минев и Христо Златински бяха в основата на третия гол за Лудогорец: в 67-та минута след двойно подаване Йордан Минев бе изведен в наказателното поле на гостите, където Пламен Николов го спря.

Главният съдия Николай Йорданов отсъди дузпа. От бялата точка Христо Златински бе точен - 3:0 за Лудогорец. В 75-та минута след изпълнение на ъглов удар Мирослав Манолов стреля с глава, но вратарят на домакините Владислав Стоянов атрактивно парира удара на нападателя на Ловеч.

В 87-та минута Христо Златински бе близко до уникален гол - той изпълни ъглов удар, топката се фалцира, вратарят на ловчанлии Евгени Александров не успя да я избие, но топката се удари в напречната греда. Така последният съдийски сигнал на Николай Йорданов прозвуча при резултат 3:0 за Лудогорец.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛИТЕКС 3:0

Голмайстори:

1:0 КИШАДА (17)
2:0 МАРСЕЛИНЬО (23)
3:0 ЗЛАТИНСКИ (67-д.)

Лудогорец: Стоянов, Кайсара, Витиня, Терзиев, Моци, Ешпиньо, Дяков, Марселиньо Абало, Кишада, Мисиджан

Литекс: Е.Александров, Попов, Бодуров, Николов, Горанов, Славчев, Цветков, Джазула, Манолов, Ваюши, Асприля