Третодивизионният Литекс си осигури още три сериозни попълнения в зимната селекция. От днес тренировки с оранжевите започва Атанас Курдов, съобщи официалният сайт на "оранжевите". Нападателят ще засили атаката на тима по пътя към завръщането му в професионалния футбол.

28-годишният играч е добре познат в родния футбол. Още като юноша той бе привлечен от Байер /Леверкузен/, след което игра за пловдивските Ботев и Локомотив, столичните Славия и Левски, както и за казахстанския Астана. През есента Курдов риташе за Велбъжд /Кюстендил/.

С "оранжевите" вече се подготвя и офанзивният халф Антоний Балъков /28г/, играл през последните три сезона в Локомотив /ГО/, както и снажният таран от Верея Методи Костов. Същевременно ловчанлии се разделиха с Кристиян Петков, който ще продължи кариерата си в трета гръцка дивизия.

С привличането на Курдов, Балъков и Костов новите подкрепления на Литекс станаха общо 10. Както е известно, тимът ще гони първото място в Северозападната "В" група, а освен това ще играе четвъртфинал в Ловеч за Купата на страната срещу Черно море. Клубът ще се бори за спечелването и на Купата на Аматьорската лига.