Стражът на английския гранд Ливърпул Пепе Рейна призна, че на "Анфийлд" цари истински хаос, тъй като всички играчи на клуба са под огромно напрежение, дали сделката по продажбата ще стане факт или отборът ще изпадне в администрация, както се говори в английската преса.

Офертата на американския консорциум Ню Ингланд Спорт Венчърс вече бе приета от борда на директорите на "Червените", но Том Хикс и Джордж Джилет бавят сделката, тъй като двамата искат да се разделят с клуба за по-голяма сума.

Техните сънародници дават 300 милиона паунда за клуба, а сегашните собственици искат да вземат поне още 200 милиона паунда отгоре, за да си избият инвестициите през последните години.

Бавенето на сделката обаче може да се окаже фатално за отбора, тъй като има много сериозна опасност да му бъдат отнети 9 точки от актива във Висшата лига.

Ако това стане, то тогава Пул ще се закотви на дъното с отрицателен баланс от -3 точки, което би било много лошо за клуба.

Въпреки тези информации в пресата, изпълнителният директор на "мърсисайдци" Кристиан Пърслоу вчера се опита да успокои футболистите, признавайки пред "Скай Спортс", че администрация изобщо не влиза в плановете му и очаква сделката да бъде финализиране успешно до ден-два.

Уверенията на един от босовете на отбора обаче не успокоиха особено много Пепе Рейна.

"Все още е твърде рано да говорим за сделката, тъй като тя тепърва предстои да стане факт. В момента обаче на "Анфийлд" е настанал наистина много голям хаос", заяви стражът.

"Аз съм притеснен, не го крия. Не съм спокоен, защото ситуацията в клуба не е никак лека. В същото време обаче съм оптимист и мисля, че нещата могат да се подредят перфектно за нас до няколко месеца", добави той.

"Надявам се това да се случи наистина. Единственото нещо, което ние футболистите можем да направим в този момент, е да играем футбол и да трупаме победи"

Не може да не се припомни, че Пул прави най-лошия си старт от 50 години насам. "Червените" имат едва 6 точки след първите няколко изиграни кръга и са в зоната на изпадащите.

Положението на клуба обаче може да стане още по-лошо, ако той бъде поставен под административно управление. За да не стане това, трябва да бъдат изплатени 280-те милиона паунда, които отборът дължи на Кралската банка на Шотландия. Срокът за погасяването на огромния дълг е 15-и октомври.

Рейна обаче се надява, че той и съотборниците му ще избегнат сценария с отнемането на точки.

"Ако това стане, наистина ситуацията при нас ще стане изключително трудна, но аз се надявам, че нещата ще се подредят преди това и няма да се стигне до отнемането на точки"

"Всички в отбора се молим нещата със сделката да се получат и всичко да има добър край. За наше съжаление обаче, ние футболистите не можем да направим нищо по въпроса, освен да печелим мачовете си"

"Аз все още вярвам, че дори и с девет точки по-малко, ако ни накажат, ще можем да останем във Висшата лига, но тогава няма как да изпълним другите цели, които имаме поставени пред себе си", завърши испанският национал.