Мениджърът на английския гранд Ливърпул Рой Ходжсън остана изключително доволен след класическата победа с 3:0 над Астън Вила, която неговият тим постигна късно снощи на "Анфийлд".

"Червените" успяха да спечелят по категоричен начин двубоя с "Виланите", благодарение на попаденията на Давид Нгог, Райън Бабел и Макси Родригес.

"Няма как да не бъда доволен от тази победа, защото освен, че вкарахме три гола на противника и запазихме мрежата си суха, играхме наистина много добре", заяви Ходжсън след мача.

"Мисля, че ако поддържаме този ритъм на игра и бъдем пределно концентрирани, както бяхме срещу Вила, формата на отбора ни постоянно ще прогресира и ще дойде момент, в който ще печелим постоянно", добави специалистът.

В този двубой Ливърпул бе без трите си големи звезди Джейми Карагър, Стивън Джерард и Фернандо Торес. Последният бе освободен от Ходжсън, тъй като жена му ще ражда.

Въпреки тяхната липса се видя, че отборът може да играе много силно и младите Давид Нгог и Райън Бабел се справиха перфектно в атакуващ план.

"Мисля, че се представихме добре във всеки един аспект на играта. Нападателите се стараеха много и успяха да свършат своята работа. В средата на терена и в защита също бяхме доста солидни", смята наставникът на Пул.

Ходжсън специално похвали португалския халф Раул Мейрелеш, който пристигна в отбора през лятото от Порто и вече започва да показва големия си потенциал.

В началото ибериецът не се представяше никак добре и хората се чудиха какво прави на "Анфийлд", но сега той успя да се превърне в основна движеща сила в средата на терена.

"Винаги съм знаел на какво е способен Мейрелеш и каква голяма класа е той. Радвам се, че с всяка изминала седмица Раул играе по-добре и по-добре"

"Когато дойде някой класен футболист, особено чужденец, ние очакваме той да бъде някакъв гений и веднага да направи разликата. Това обаче не става, няма как да се получат нещата. Всеки има нужда от определен период на адаптация", завърши Рой.