Халфът на Ливърпул Макси Родригес вече постави новата цел пред "червените" - завръщане в Шампионската лига от следващия сезон.

Ливърпул направи най-слабия старт в историята си от 1953 година насам под ръководството на Рой Ходжсън, но Кени Далглиш успя да върне хъса и борбеността в състава след пристигането си през януари.

Макси завърши сезона като вкара 7 гола в 4 мача, впечатлявайки с представянето си в края на кампанията. Той е убеден, че връщането на "мърсисайдци" в турнира на богатите е реалистична цел.

"В личен план съм доволен. Завърших сезона с много голове, но също така представянето на отбора се подобри", заяви Макси пред "Дейли пост".

"Тимът не започна добре, но почти докоснахме евротурнирите. Трябва да се върнем в Шампионската лига през следващия сезон", категоричен е полузащитникът.

Макси разбира защо Серхио Агуеро иска да смени обстановката на стадион "Висенте Калдерон", като самият Макси реши да си тръгне в посока Ливърпул преди време.

"Когато Фернандо Торес беше капитан на Атлетико, ние не бяхме толкова добри. Понякога се налагаше Торес да носи отбора на гърба си. Сега навярно Кун се чувства по същия начин - сам. Трудно е сам да носиш клуба на гърба си", завършва Макси.