Куинс Парк Рейнджърс хвърли голямата бомба и постигна невероятен обрат срещу Ливърпул, стигайки до успеха с 3:2. Лондончани губеха в резултата с 0:2 20-ина минути преди края но със страхотен характер стигнаха до фамозния успех.

Двата тима се изправиха един срещу друг на "Лофтъс Роуд", а головете за гостите бяха дело на резервата Себастиен Коатес в 54-ата минута и Дирк Каут в 72-ата минута.

Попаденията за лондонските домакини иначе бяха дело на Дери, който се разписа в 77-ата минута, Джибрил Сисе, който изравни в 86-ата минута, и Джейми Маки. Последният вкара в 90-ата минута и донесе успеха на тима си.

Гостите дадоха две жертви в този мач, тъй като контузии получиха Чарли Адам и Мартин Кели, които бяха принудително заменени от Кени Далглиш.

След двубоя Пул има 42 точки в актива си и заема 7-ото място в класирането, докато КПР е с 25 точки и се измъкна от зоната на изпадащите.


Срещата започна много силно за гостите от Ливърпул, които от първата минута започнаха да атакуват лондонския си противник в търсенето на бързо попадение.

В 4-ата минута Луис Суарес се озова в наказателното поле и от близка дистанция имаше добра възможност да реализира, но пропусна целта.

В следващите няколко минути Дирк Каут и Стюърт Даунинг имаха перфектни положения за гол. Двамата обаче пропуснаха да реализират от близка дистанция.

Лондончани от своя страна можеха да открият резултата в 14-ата минута, когато Джибрил Сисе отправи удар от дъгата. Той обаче бе неточен и в крайна сметка топката не намери целта.

Последваха минути застой на терена, през които битката се водеше в халфовата линия и опасните положения не бяха толкова много.

В 22-ата минута Стюърт Даунинг направи амбициозен опит да отправи удар от далечна дистанция. Топката блокира в тялото на противников играч.

Мартин Шкъртел и Луис Суарес също отправиха опасни удари през следващите минути, но не се стигна до нищо интересно.

В 34-ата минута Ливърпул претърпя неприятен удар, след като Кени Далглиш бе принуден да замени принудително Мартин Кели, тъй като бранителят се контузи.

Постепенно обаче домакините понатиснаха противника си и се съвзеха, като отправиха няколко добри удара.

Сисе и Бартън имаха възможности за попадение, но ги пропиляха. До края на полувремето не се стигна до попадения и резултатът се запази при 0:0 на почивката.

Като цяло може да се каже, че лондончани се представиха на доста добро ниво през първото полувреме, макар че не създадоха толкова чисти голови положения.

В самия край на частта Ливърпул трябваше да се лиши и от услугите и на Чарли Адам, който се контузи и бе заменен от Джордан Хендерсън.

Второто полувреме започна с много амбициозен удар на Джибрил Сисе от далечна дистанция, който не намери обаче целта.

Постепенно Ливърпул се заглеждаше все повече и повече към вратата на противника и в крайна сметка влезлият като резерва Себастиан Коатес откри резултата в 54-ата минута. След едно центриране от корнер топката стигна до уругваеца на точката за изпълнение на дузпата и той със страхотна странична ножица реализира красиво попадение.

Няколко минути по-късно Стюърт Даунинг обстрелва вратата на домакините от дъгата. Опитът му да удвои преднината на Пул обаче не даде резултат.

Все пак добрата игра на Пул даде резултат и гостите удвоиха преднината си в 72-ата минута след попадение на холандския национал Дирк Каут, който се разписа от непосредствена близост.

Лондончани обаче бързо реагираха и само пет минути по-късно намалиха резултата с гол на Шон Дери, който засече с глава центриране на Адел Таараб.

И точно когато изглеждаше, че Ливърпул ще стигне до успеха в мача, Джибрил Сисе изравни в 86-ата минута. Той засече с глава центриране на Тайво и не сгреши.

В самия край на мача КПР тотално довърши мърсисайдци, след като Джейми Маки вкара попадението за обрата и по този начин направо невероятното факт. Той се възползва от хубав пас с глава на Люк Йънг и от близка дистанция не сгреши.

КПР - ЛИВЪРПУЛ 3:2

0:1 Koaтес 54'
0:2 Каут 72'
1:2 Дери 77'
2:2 Сисе 86'
3:2 Маки

КПР: Кени, Фърдинанд, Онуоха, Траоре (46 - Тайво), Йънг, Диаките, Дери, Таараб, Бартън (62 - Малки), Замора, Сисе (88 - Бушаки)

ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Шкъртел, Карагър, Енрике, Кели (34 - Коатес), Адам (45 - Хендерсън), Джерард, Спеъринг, Каут, Даунинг, Суарес (82 - Каръл)