Звездата на Ливърпул Луис Суарес сложи край на спекулацийте за бъдещето си, като поднови договора си с клуба.

Срокът на контракта не бе оповестен, но става въпрос за дългосрочно обвързване. При идването си в тима през януари 2011-а година Суарес подписа до лятото на 2016-а година, така че сега се е обвързал с Червените поне за още 2-3 сезона.

“За мен е невероятно да подпиша нов договор с Ливърпул, защото съм изключително щастлив в клуба и града. Това е като сбъдната мечта и не мога да не бъда радостен, след като феновете на отбора ме обичат, а те са изключително важни за мен” коментира Суарес, който напоследък бе спряган за трансфер в Ювентус.

Уругваецът пристигна на “Анфийлд” преди година и половина, като Червените платиха на Аякс почти 23 милиона паунда. За този период той успя да вкара 21 гола в 52 срещи за мърсисайдци.

Мнозина смятаха, че клубът може да реши да се раздели с футболиста заради расисткия скандал, в който се забърка, но ето че Ливърпул твърдо държи да разполага със Суарес.

“Страхотно е, когато имаш възможност да работиш с играчи от световна класа. Наистина към него имаше интерес след края на сезона, но проведохме разговори и ето, че той се обвърза с клуба в дългосрочен план. Не мога да не бъда доволен, защото зная колко е важен той за нашите привърженици” каза мениджърът Брендън Роджърс.