Новият защитник на Ливърпул Мамаду Сако бързо се превръща в любимец на феновете.

Привлеченият от ПСЖ за 15 милиона лири защитник демонстрира хладнокръвието и силното си присъствие при равенството 2:2 срещу Суонзи в понеделник.

Мениджърът на тима Брендън Роджърс е особено доволен от мощта на играча и го нарича "истинско чудовище". И тези определения сякаш не са далеч от истината.

По време на медицинските си прегледи 23-годишният Сако успял да счупи един от уредите, измерващи кардиоваскуларните му параметри.

"Как разбрахте това? Да, истина е. Вярно е, че една от машините се счупи. Нещо се повреди и трябваше да я поправят", коментира Сако, цитиран от вестник Мирър.

"Силата е едно от моите качества и искам да продължа да развивам силата си като ключов елемент от играта си. Аз съм защитник и трябва да използвам това. Но трябва да натрупам още маса, за да прогресирам".

"Израсъл съм в зона в Париж, която не е много сладка и приятна. На тази възраст трябва да заслужиш уважението си".

"Когато бях на 14 или 15 години, опитах да се наложа върху другите играчи от ПСЖ. Но много бързо ми стана ясно, че трябва да се фокусирам и концентрирам. Че трябва да си лягам рано и да работя здраво. От тогава правя точно това".

"Мисля, че английският стил на игра ще ми подхожда. Почувствах, че съм направил всичко с ПСЖ и беше време да отворя нова страница в кариерата си".