Капитанът на Ливърпул Стивън Джеррад сподели, че се е страхувал от варианта звездата на тима Луис Суарес да бъде продаден през лятото.

"Когато имаш толкова добър футболист като Луис Суарес си наясно, че големите клубове ще искат да го вземат", сподели Джерард, цитиран от "Скай спортс".

"Всяка сутрин се събуждах с надеждата, че няма да се стигне до негов трансфер и че той ще остане при нас. Няма човек, който да го е убеждавал повече от мен да остане при нас."

"Суарес е наясно с моето мнение за него. Аз знаех, че ако го задържим, ще имаме по-големи шансове. Той е специален тип футболист и ни дава нещо различно."

"Той работеше здраво, след като клубът му съобщи решението си да не го продаде. Суарес не ни е създавал проблеми. Трябва да го поздравим заради начина, по който се завърна."

"Има доста футболисти, които на негово място не се трудят в името на отбора. Но той не е такъв тип човек. Луис осъзна, че клубът искаше да го задържи и той уважи решението."

"Сега той е тук и иска да бъде при нас. Суарес иска да постигне нещо през този сезон. Той изглежда гладен за успехи, както винаги", добави Джерард.