Легендите на Ливърпул от близкото минало Роби Фаулър и Стив Макманаман, както и друг бивш играч на отбора – Роб Джоунс, се завърнаха в клуба.

Тримата ще работят в академията, като ще помагат за развитието на отборите до 18 и 21 години. Мениджърът на Червените Брендън Роджърс е бил този, който е преценил, че те ще бъдат полезни.

„Страхотно е, че Роби, Стив и Роб са при нас. Още през лятото говорих с доста бивши играчи за тяхната роля тук, тъй като за мен е важно бивши футболисти на тима да бъдат наоколо, защото те ще бъдат полезни на младите“ каза Роджърс пред „Ливърпул Ехо“.

„Те ще работят с най-големите, тъй като на този етап това са момчетата, които могат да бъдат  полезни и на първия тим. Става дума за треньорски задължения, както и за възпитателни функции и даване на съвети. Зная, че те обичат да работят с деца и младежи, така че това е наистина страхотно“ добави той.

Роджърс искаше да използва и опита на наскоро отказалия се Джейми Карагър, който в крайна сметка предпочете да стане телевизионен анализатор.

„Необходимо е да запазим връзката с историята на клуба и за мен е важно такива фигури да бъдат полезни на клуба, който обичат“ каза още настоящият бос.

Фаулър, Макманамън и Джоунс бяха съотборници при мърсисайдци през 90-те години на миналия век, като нападателят прекрати кариерата си едва през 2012-а, след като за последно игра в Тайланд.